HDP İl binası ateşe verilmek istendi

HDP İl binası ateşe verilmek istendi
Yayınlama: 11.01.2023

HDP Mûş İl örgütü, dün akşam saatlerinde parti binalarının ateşe verilmek istendiğini açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mûş İl binası, dün kimliği belirsiz kişi veya kişilerce ateşe verilmek istendi. HDP Mûş İl Örgütü, parti binalarına yapılan saldırıya dair bugün il binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya il eşbaşkanları ile parti yöneticileri katıldı.

İl binalarının girişini daha önce partilerinin bayraklarıyla süslediklerini ifade eden HDP Mûş İl Eşbaşkanı Savcı Arslan, söz konusu bayrakların akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce ateşe verilerek, il binalarının yakılmak istendiğini kaydetti. Arslan, “Bugün sabah saatlerinde il binamıza geçen görevli arkadaşlarımız pasaj içinde ve binamızın girişinde asılmış parti bayraklarımızın ateşe verilerek binamızda yangın çıkarılmak istenmiştir. Bunu yapan kişi veya kişiler bayrağı ateşe verdikten hemen sonra binamızın kapısından uzaklaşmışlardır. Ateş kendiliğinden sönmüştür. Böylelikle il binamız büyük bir tehlike atlatmıştır” diye belirtti.

Saldırıya ilişkin Muş Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Arslan, fail veya faillerin bir an önce bulunmasını istedi. Arslan, son olarak “Sürekli olarak tüm çalışmalarımız ve il binamız kontrol altında tutulurken nasıl olur da biri ve birileri il binamızı kundaklama girişiminde bulunmuştur?” diye sordu.