HDP Batman İl Eş Başkanı Fatma Ablay’ın Koronavirüslü hiç kimseyle temaslı olmadığı halde zorla bir öğrenci yurdunda karantinaya alındı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Eş Başkanı Fatma Ablay, Koronavirüslü (KOVİD-19) hiç kimseyle temaslı olmadı halde zorla öğrenci yurdunda karantinaya alındığını söyledi.

HDP Batman İl Eş Başkanı Fatma Ablay, ”Kardeşimin testi 12 kasım da pozitif çıktı ben onunla en son 25 ekim de temaslı olduğumu söyledim kardeşime evde ikamet ettiği sorulmuş, kardeşim benimde ismimi söylemiş ancak il dışında olduğumu da belirtmiş. Batman’a döndüğümde yinede halk sağlığı merkezine ve filyasyon ekibine danıştım ayrıca Korona kriz masasına bir dilekçe yazdım bana riskli olmadığım söylendi” dedi.

FİLYASYON EKİBİ EVE GİRMEM İÇİN ISRAR ETTİ

Ablay, Yaptğım başvurulardan sonra aldığım mesajda ve filyasyon ekininin bana riskli olmadığımı söylemesine rağmen filyasyon ekibi bana ısrarla eve girmemi söyle ama ben evde pozitif vaka olduğunu ve eve girmeyeceğimi söyledim. Kendimim ve çevremdekilerin sağlığı için çok dikkali ve özenli davranmama rağmen bana eve evime girmemde bir sakınca olmadığı söylendi. Tüm ısrarlara rağmen bu süreçte eve hiç girmedim.

18 Kasımda çıkan HES Kodu
17 Kasımda çıkan HES kodu

TEMASLI OLAMDIĞIMI ISPATLADIM AMA…

HDP İl Eş Başkanı Ablay, Kardeşim test yapmadan önce ve testinin pozitif çıktığı tarihte de il dışında olduğumu elimdeki otobüs biletleriyle ıspatladım. sağlık il müdürlüğü de riskli olmadığımı ve herhangi bir karantina uygulamasına gerek olmadığını bildirdi. 17 Kasımda HES kodu uygulamsını kontrol ettim ‘Risksizdir’ uyarısı vardı. ancak bir gün sonra il sağlık müdürlüğünden aradılar ve karantinaya alınmam gerektiğini söylediler.

ZORLA KARANTİNAYA GÖTÜRÜLDÜM

Ablay, Sağlık il müdürlüğinün aramasından sonra evde izole olmak için eve gitmek istedim evin önünde beni bir ambulans çok sayıda polis ve bekçinin olduğunu gördüm. Polisler beni yurda götüreceğini söyledi. Ancak ben sağlık il müdürlüğüyle görüştüğümü ve kendimi zaten izole ettiğimi ve bana eve gitmemi istediklerini bildirdim, elimdeki belgeleri kapıda bekleyen filyasyon ekibine gösterdim filyasyon ekibi de yurda görülemeyeceğimi söylemesine rağmen polisler sağlıkçılar üzerinde baskı yaparak götürülmem konusunda ısrar etti. Orada bekleyen filyasyon ekibinden bir görevli telefonla görüştüğü yetkiliye de yurda götürülemeyeceğimi söyledi ama telefondaki kişi ‘polis ne diyorsa onu yap’ dediğini duydum.

KARARI SAĞLIKÇILAR DEĞİL EMNİYET VERDİ

Ablay sözlerine şöyle devam etti, normal karantina sürem 25 Kasımda sona ermektedir ama yaklaşan 25 Kasım dünya kadına yönelik şiddete mücadele gününün etkinlikleri ve parti çalışmalarından uzak kalmam için hukuksuz bir şekilde karantinadan çıkış tarihim 26 Kasım olarak belirtilmiş. Bir an önce dilekçemin tekrar işleme alınmasını ve gereğinin olumlu yönde sonuçlanmasını istiyorum. Şuan sadece sağlık müdürlüğü değil emniyetin kararı ile burda tutulduğum gerçeği vardır, bu hukuksuz ve keyfi uygulamanın biran önce son bulması grekiyor. dedi