HDP İstanbul’da kongreye gidiyor

HDP İstanbul’da kongreye gidiyor
Yayınlama: 04.10.2021

 HDP İstanbul İl Örgütü, önümüzdeki aylarda yapacakları kongrenin startını vererek, tüm kesimlere dayanışma çağrısı yaptı.   

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, önümüzdeki aylarda gerçekleştirmesini planladığı 4’üncü Olağan Kongre’nin hazırlıklarına start verdi. Kongre Komisyonu üyeleri, Beyoğlu ilçesinde bulunan bir otelde hazırlıklara dair açıklama yaptı. “İstanbul’da HDP Zamanı” yazılı pankartının açıldığı açıklamaya, kongre üyelerinin yanı sıra Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul Meclisi Eşsözcüsü Erkan Tepeli, HDP Örgütlenmeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Özlem Gündüz, HDP milletvekilleri, Marmara Tutuklu Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) Eşbaşkanı Esin Çelik ile çok sayıda kişi katıldı.  

ÜLKE KRİZDE 

Partinin kentteki eylem ve etkinliklerini içeren sinevizyon gösteriminin ardında konuşan Kongre Komisyonu Eşsözcüsü Semiha Yalçın, ülkenin ekonomik, sosyal ve politik bir krizin içinde olduğunu söyledi. Bunun sorulusunun AKP iktidarı ve ortağı MHP olduğunu kaydeden Yalçın, iktidarın güç kaybetmesinden kaynaklı muhaliflere yönelik baskılarını arttırdığını belirtti.  Yalçın, “Önümüzdeki seçimleri bile yapıp yapmayacağının tartışıldığı bir ortamda partimiz HDP yıldız gibi parlamakta. Türkiye’de üçüncü yol siyasetinin somut politik ve örgütsel ifadesi olan demokratik ittifak zemininin oluşması ve demokratik cumhuriyetin inşa edilmesi için direnişini ve mücadelesini sürdürmektedir” dedi. 

‘SEÇİM SONUCUNU BELİRLEYECEK’

 Yalçın, partilerinin İstanbul’da yerel seçimlerde AKP’ye kaybettirdiğine işaret ederek, “AKP-MHP iktidarına kaybettirene kadar kararlı mücadelemize devam edeceğimizin sözünü vermek tarihsel bir görev ve sorumluluğumuzdur.  4. Olağan Kongre’nin açığa çıkartacağı yönetim, anlayış, mücadele ve örgütlülük bilinci, onurlu barış isteyen, özgür ve eşit bir yaşam dileyen tüm kesimlerin kaderini etkileyecek seçimlerin sonucunu da belirleyecektir” diye kaydetti. Yalçın, “Yüreği özgürlükten, adil ve onurlu barıştan, eşitlikten yana atan, insanca yaşam ve adalet isteyen herkesin talebi talebimizdir. Sokakları meydanları hiç boş bırakmayan kadınların direnişinin yanındayız” dedi.  

KÜRT SORUNU

 “İstanbul halkların, kültürlerin, inançların ortak yaşam merkezi ve Kürtlerin en yoğun yaşadığı kentlerin başında gelmektedir” diyen Yalçın, partilerinin Kürt sorununun çözümünde ilk adreslerden birisi olduğunu ifade etti. Yalçın, “Gençlik, sadece yarın değil aynı zamanda bugündür. Partiyi yenilenmenin, geleceğe taşımanın yolu genç kalmaktan, gençlere söz, yetki ve karar sahibi olmasından geçtiğini biliyoruz” ifadelerini kullandı.   

TÜM KESİMLERE ÇAĞRI 

Yeni kongre süreciyle birlikte ev ev, sokak sokak, mahalle mahalle çalışma yürüteceklerini vurgulayan Yalçın, “Üçüncü yol anlayışında gerçek ezilenlerin demokratik ittifakını hayata geçireceğiz. Faşizmin bu topraklardan silinmesi ve demokratik cumhuriyetin inşa edilmesi için sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz ve mutlaka başaracağız. AKP-MHP sultasından kurtulmak, gerçek bir demokrasiyi ve özgürlüğü kazanmak isteyen, yaşam tarzını ve inanç özgürlüğünü savunan herkesi HDP’ye güç ve omuz vermeye ve bu yolu birlikte yürümeye davet ediyoruz” çağrısı yaptı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.