HDP: Kulp saldırısını kınıyoruz

HDP: Kulp saldırısını kınıyoruz
Yayınlama: 08.04.2020

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde meydana gelen patlamayı kınayan HDP MYK, yaşamını yitiren yurttaşlara başsağlığı dileğinde bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Güleç Mahallesi kırsalında meydana gelen patlamaya dair mesaj yayımladı.

MYK tarafından olayın kınandığı açıklamada ailelere başsağlığı dilenirken, olayın biran önce aydınlatılması gerektiği vurgulandı.

HDP MYK’nın açıklamasının tam metni şöyle: “Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Güleç Mahallesi kırsalındaki ormanda ağaç kesmeye gidenlerin aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada 5 yurttaşın yaşamını yitirdiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Yurttaşların hayatını kaybetmesine neden olan olayı kınıyoruz. Yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.Toplumsal barışa, dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz ve infaz yasasında eşitlik sağlanması için toplumun birçok kesiminin bir araya geldiği bir süreçte yaşanan saldırı birçok soru işaretini barındırmaktadır. Salgın nedeni ile toplumsal dayanışmamızı en güçlü kılmamız gereken bir süreçte meydana gelen bu olay bir an önce aydınlatılmalıdır. Bir kez daha yaşamını yitirenlere rahmet, tüm toplumumuza başsağlığı diliyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.