HDP muhalefete yönelik tutumunu açıklayacak

HDP muhalefete yönelik tutumunu açıklayacak
Yayınlama: 24.06.2022

HDP Eş Genel Başkanları 5. Büyük Kongrede, seçim ve kapatma davasıyla ilgili görüşleriyle, Kürt sorununa dair tutumlarını açıklayacak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 3 Temmuz’da 5’inci Olağan Büyük Kongresi’ni gerçekleştirecek. HDP kaynaklarından edinilen bilgiye göre HDP, tarihinin en büyük kongresini gerçekleştirmeyi hedeflerken, bu kapsamda HDP Eş Genel Başkanlarının cezaevi ziyaretlerinde tutuklu siyasetçilerle görüş alışverişi yapıldığı açıklandı. Kongrede HDP’nin, seçime yönelik tavrını ve Kürt sorununa dair hem iktidara hem de muhalefete yönelik tutumunu açıklayacağı öğrenildi.

HDP EŞ GENEL BAŞKANLARININ EDİRNE ZİYARETİ

HDP Eş Başkanları Edirne Cezaevinde tutuklu olan Selahattin Demirtaş ve Selçuk Mızraklı’yı, Kandıra cezaevinde ise Figen Yüksekdağ, Gülten Kışanak ve Aysel Tuğluk’u ziyaret etti. Edindiğimiz bilgiye göre, Eş Başkanlar yaptıkları ziyaretlerde siyasetçilerle kongre sürecine ilişkin görüş alışverişinde bulunurken, seçim süreci ve muhalefet partilerine yönelik tutumları üzerine de konuştu. Görüşmelerde taraflar ayrıca güncel gelişmelere ilişkin fikir alışverişinde de bulundu.

‘GÖRÜŞMELER OLUMLU GEÇTİ’

Buldan ve Sancar’ın siyasetçilerle yaptığı görüşmelerinin olumlu geçtiği yönünde bilgi edinirken, tutuklu siyasiler partinin geçmiş dönem performansına ilişkin olarak olumlu eleştirilerde bulundu. Ayrıca muhalefetle olan ilişkilere dair de bilgi alışverişi yapıldı.

VAR OLAN EŞ BAŞKANLARLA DEVAM YÖNÜNDE EĞİLİM VAR

HDP 5. Büyük Kongre’ye giderken edindiğimiz bilgilere göre, var olan eş başkanlarla devam etme yönünde güçlü bir eğilimin olduğunu ancak Mutabakat Komisyonu’nda farklı önerilerinde değerlendirileceği belirtildi. Değerlendirmelerin sonunda adaylar netleşmiş olacak.


‘TARİHİN EN YOĞUN KATILIMLI KONGRESİ OLACAK’


HDP 5. Büyük Kongresi’ni şu ana kadar yapılan en yoğun katılımlı kongre olmasını amaçlıyor. Bu kapsamda şimdiye kadar daha çok Avrupa ülkelerinden delegasyonlar kongreye davet edilirken, bu defa Ortadoğu ülkelerine davetiye gönderilecek. Kongreye, Avrupa ve Lübnan, Mısır, Irak, Ürdün ve Kürdistan Bölgesinden tanınmış ve örgüt temsilcilerinin aralarında bulunduğu 200 kişi davet edildi. Yine Türkiye’deki tüm muhalefet partilerine de davetiye gönderildiği öğrenildi.
Parti kaynaklarından edindiğimiz bir diğer konu ise kongrede özellikle ittifakları görünür kılmak için ortak ittifak yürütülen partilerin temsilcileriyle birliktelik mesajı verileceği…
Kongrede konuşmak için özel bir ekibin kurulduğu belirtildi. Eş Başkanların kongrede HDP’nin seçim tavrını açıklayacağı, kapatma davasına yönelik alacaları tutum ve Kürt sorununa dair hem iktidara hem de muhalefete yönelik tutumunu açıklayacağı belirtildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.