HDP önüne götürülenlerin Soylu ile fotoğrafı çıktı

HDP önüne götürülenlerin Soylu ile fotoğrafı çıktı
Yayınlama: 07.05.2022

 HDP Genel Merkezi önünde polis koruması altında provokasyon yaratan gruptan iki kişinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla fotoğrafları ortaya çıktı. Bu fotoğraf, Soylu’nun geçmişten günümüze açığa çıkan diğer fotoğraflarını akıllara getirdi. 

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün koruması altında 5 Mayıs’ta Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi’nin önüne getirilen 3 kişilik grup ile çok sayıda polis, provokasyon yarattı. Çocuklarının HDP tarafından dağa gönderildiğini iddia eden grup ile polisler, HDP’lilere sözlü ve fiziki saldırılarda bulundu.

Kendilerini “Diyarbakır Aileleri” olarak tanıtan 3 kişilik grubun içinde yer alan Süleyman Aydın ve Celil Begdaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla birlikte çekilmiş fotoğrafları sanal medyada paylaşıldı.

SOYLU’NUN SUÇLULARLA FOTOĞRAFLARI

Geçmişte, kimi çete liderleri, uyuşturucu kaçakçıları ve provokatif saldırılarda yer alah kişilerin Soylu iye çekilmiş fotoğrafları açığa çıkması kamuoyunda alışagelmiş bir durum olarak gündemleşirken, bu fotoğraflardan bazılarını derledik:

THODEX FATİH

Yerli kripto para borsası Thodex’in sahibi Fatih Faruk Özer, geçtiğimiz yıl 391 bin kişiyi dolandırarak yaklaşık 2 milyar dolarlık vurgun yapmıştı. Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’le bağlantılı olduğu iddia edilen Özer’in, Arnavutluk’a kaçtığı belirlenirken, hakkında Türkiye’nin talebi doğrultusunda Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol) tarafından kırmızı bülten çıkarıldı. Bu gelişmeler yaşanırken Thodex’in sahibi Fatih Faruk Özer’in, Soylu ile yan yana çekilmiş fotoğrafının ortaya çıkması gündem oldu.

Soylu, bu fotoğrafın sosyal medyada binlerce kez paylaşılması üzerine sosyal medya hesabından, “İlgili şahıs Faruk Fatih Özer’i tanımıyorum. Bir yakınımız vasıtasıyla 23 Aralık 2019’da yazılımcı gençlere verdiğimiz randevuya eklemlenerek gelmiştir. Randevu listesinde ismi mevcut değildir ve sadece fotoğraf çekimi esnasında odaya alınmıştır” açıklaması yaptı.

EL NUSRA ÜYESİ

Suriye’nin Lazkiye kentinde El Nusra ile yan yana savaşan 2. Sahil Tümeni içerisinde yer alıp, kesik bir baş ile verdiği pozlar ile gündeme gelen AKP’nin Kapaklı İlçe Teşkilatı üyesi Emrah Çelik’in 30 Ağustos 2015 tarihinde Soylu’yla birlikte çektirdiği fotoğraflar ortaya çıktı.

TUĞLUK’UN CENAZESİNE SALDIRAN FAİL

Dönemin HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un hayatını kaybeden annesi Hatun Tuğluk’un 16 Eylül 2017 tarihinde Ankara’da defnedilmek istendiği sırada cenazeye saldırıda bulunan ve kamuoyunda büyük tepki çeken fail Murat Alp’in, karakolda Bakan Soylu ile fotoğraf çektiği ortaya çıktı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Soylu, fotoğrafları paylaşanlara yönelik hakaretlerde bulunurken, “Önemli olan, hayatımızın her döneminde kimin bizimle fotoğraf çekilip çektirmeyeceği değil hukuk açısından bir suça karışıp karışmadığıdır” sözleriyle kendini savundu.

HAMİLE KADINA SALDIRAN SEL VE SOYLU

İstanbul Pendik’te 7 aylık hamile kadın ve eşinin içinde bulunduğu araca, 7 Temmuz 2019 tarihinde baklavacı Hasan ve Hüseyin Sel kardeşlerce saldırıda bulunuldu. Saldırganlardan Hasan Sel’in Soylu ile fotoğrafı sosyal medyada çok kez tıklandı.

KAYYIM SOYLU’YU ALTINLARA BOĞDU

26 Ağustos 2019: Görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne atanan kayyım döneminde belediye bütçesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP’li bakanlara yüzbinlerce liralık hediyeler alındığının açıklaması sonrasında kayyım Vali Mustafa Yaman’ın Cumhurbaşkanı ve Bakan Soylu’ya kuyumcudan 600 bin liralık hediye aldığı belgelendi. Bu belge ve fotoğraflara rağmen Soylu, hediye aldığı yönündeki haberleri kabul etmedi.

ALEYNA ÇAKIR’IN KATİLİNİN BABASIYLA

Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen, 3 Haziran 2020’de Ankara Keçiören’deki evinde ölü olarak bulundu. Yürütülen soruşturma kapsamında daha önce Esen’e şiddet uyguladığı anlara ait görüntüler bulunan fail Ümitcan Uygun tutuklanırken, babası Durak Uygun’un Süleyman Soylu ile çekilmiş fotoğrafları gündeme oturdu.

SİLAHLI SALDIRGANLA FOTOĞRAF

21 Nisan 2021 tarihinde İstanbul Okmeydanı’ndaki evlere giden 10-15 kişilik silahlı grup, kentsel dönüşüm kapsamında yurttaşlara konutların boşaltılması gerektiğini söylerken, mahalle sakinlerinin tepki göstermesi sonucu çıkan arbedede gruptan bazı kişiler silahlarını göstererek yurttaşları tehdit etti. Saldırgan grubun içerisinde bulunan Ö. Osman N. ve Cafer P’nin sosyal medya hesaplarında AKP’lilerle yakın ilişkilerini gösteren fotoğrafları ortaya çıkarken, 2009’da çete operasyonunda 2,5 yıl hapis cezasına çarptırıldığı iddia edilen Ö. Osman N’nin sosyal medya hesaplarında Soylu’yla çekilmiş fotoğrafları yer aldı.

KOKAİNCİ KÜRŞAT VE SOYLU

Geçtiğimiz yıl lüks otomobilde kokain çekerken fotoğrafı servis edilen AKP’li Kürşat Ayvatoğlu’nun İçişleri Bakanı ile fotoğrafı çok kez paylaşılmıştı.

ALİ OSMAN AKAT VE ŞEHMUZ ÖZKAN

Kokain kaçakçılığından tutuklanan Eski Türk-Amerikan İşadamları Derneği Başkanı ve L’ACTONE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Akat’ın ve Brezilya’da özel uçakta 1,3 ton kokain ele geçirilmesine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan iş insanı Şeyhmus Özkan’ın da Soylu’yla olan fotoğrafları medyaya yansımıştı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.