HDP saldırısı Samsun’da protesto edildi

HDP saldırısı Samsun’da protesto edildi
Yayınlama: 21.06.2021

HDP İzmir İl binasına saldırıda Deniz Poyraz’ın katledilmesine tepki gösteren Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, “Bu ülkede katillerin aklanmasına izin vermyeceğiz” dedi. 

Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl binasına yönelik gerçekleşen saldırıda Deniz Poyraz’ın katledilmesine ilişkin İlkadım ilçesinde bulunan Süleymaniye Geçidi’nde basın açıklaması düzenledi. “Demokrasiye, eşitliğe, özgürlüğe, kardeşliğe düşman olanlara geçit vermeyeceğiz” pankartının açıldığı açıklamaya çok sayıda yurttaş katıldı.

‘İKTİDAR ÇIKIŞ ARIYOR’

Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın metnini okuyan HDP Samsun İl Eşbaşkanı Fatma Çelik, AKP/MHP faşizminin kendi iktidarını korumak için HDP’ye yönelik yeni saldırılarla kendisine çıkış yaratmaya çalıştığını söyledi. Saldırıların mevcut siyasi iradenin zeminini sağladığı planlı saldırılara işaret etmekte olduğunu vurgulayan Çelik, “Bu saldırı içeride ve dışarıda sürdürülen Kürt düşmanlığının sonucudur. Deniz Poyraz’a sıkılan kurşunlar Kürt halkına, Türkiye halklarına, demokratik siyasete ve tüm emek-demokrasi güçlerine, muhalif olan herkese sıkılmıştır. Güvenliği sağlamakla görevli siyasi iktidar ve emrindeki kolluk kuvvetlerinin Türkiye halkları açısından açık şekilde güvenlik sorunu oluşturduğu bir kez daha kanıtlanmıştır” dedi.

‘BARIŞ MÜCADELESİ SÜRECEK’

İzmir’de katliam girişiminin Türkiye halklarının bir arada yaşaması adına önemli eşiklerden birisi olduğuna dikkat çeken Çelik, Türkiye halklarının geleceğini karanlığa sürüklemek isteyenlere karşı mücadelelerine devam edeceklerinin altını çizdi. Çelik, “Demokratik ve özgür bir geleceği hep birlikte inşaa edeceğiz” diyen Çelik, “Bizler her türlü saldırıya rağmen demokratik siyaset ve onurlu barış mücadelemizi sürdürme konusunda ısrarımızı devam ettireceğiz. Deniz ve binlercemizin mücadelesine yakışır şekilde bu ülkeye barışı ve demokrasiyi getirene kadar bir an bile olsun duraksamadan onurlu ve haklı yürüyüşümüze devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘AKLANMALARINA İZİN VERMEYECEĞİZ’

Bu saldırıları Maraş’tan, Çorum’dan, Gazi’den, Sivas’tan, Suruç’tan, Ankara Gar katliamlarından tanıdıklarını dile getiren Çelik, “Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri olarak İktidarın kirli eylemlerine ve gözdağına teslim olmayacağız. Eşitlikten, özgürlükten, adaletten, kardeşlik ve barıştan yana olanlar olarak omuz omuza mücadelemizi sürdüreceğiz. Aynı zamanda bir kez daha bu ülkede katillerin aklanmasına izin vermeyeceğiz. Mücadele, kararlılık ve özgür yaşam tutkusuyla harmanlanan denizlerimiz tükenmeyecek, poyrazımız esmeye devam edecek” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.