ŞIRNAK – HDP Şırnak milletvekilleri, HDP Cizre ilçe örgütüne yapılan polis baskını Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay’a sordu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Cizre ilçe örgütüne yönelik dün sabah yapılan polis baskınında kapı ve camlar kırıldı, içeride bulunan eşyalar da dağıtıldı. Duruma tepki gösteren HDP, ilçe binası önünde oturma eylemi başlattı. HDP Şırnak Milletvekilleri Nuran İmir, Hasan Özgüneş ve Hüseyin Kaçmaz, Cumhurbaşkanı Fuat Oktay’ın yanıtlaması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi verdi.

Önergede son iki yıldır HDP HDP Cizre ilçe binasına ve partililere yönelik saldırıların sistematik bir hal alarak devam ettiği hatırlatıldı. Son 4 ay içerisinde parti binalarının iki defa kolluk güçleri tarafından hiç kimseye haber verilmeden kapı ve pencerelerin kırıldığını ve hukuka aykırı bir şekilde içeri girildiği belirtildi.

Bu bağlamda Fuat Oktay’ın yanıtlaması için üç vekil tarafından şu sorular yöneltildi:

*Kendi başlarına hareket eden ve hiçbir hukuk tanımayan bu güvenlik ekiplerinden haberdar mısınız? Yaptıkları hukuksuzlukları içleri bakanlığınızın emri ile mi yapıyorlar bu duruma ilişkin bir açıklama yapacak mısınız?

*İçinde kimse olmadığı halde kapılar pencereler kırılarak Cizre HDP ilçe binamızın vahşice talan edilmesi hangi hukuki gerekçelere dayanmaktadır? Söz konusu uygulama ile amaçlanmak istenen nedir?

*İktidarınız adına insan öldürmeye kadar varan Şırnak’taki güvenlik uygulamalarından haberdar mısınız?

*Aylardır yapılan gözaltılarda ortada suç teşkil edecek tek bir gerekçe yokken halen göz altıların devam etmesinin gerekçesi nedir?

*Söz konusu uygulamalar ile HDP’nin siyasi faaliyetlerimi engellenmek istenmektedir?

*HDP Cizre ilçe örgütünde yapılan arama sırasında parti binası içinde bulunan tüm envanter ve eşyaları tahrip ederek kullanılamaz hale getirecek bir şekilde arama yapan kolluk kuvvetleri ve sorumluları hakkında başlatılan bir soruşturma var mı? Yok ise görevlerini kötüye kullanan söz konusu kolluk kuvvetleri ve sorumluları hakkında soruşturma başlatılacak mıdır?

*HDP Cizre ilçe örgütüne yönelik daha önce yapılan saldırılara ilişkin başlatılan soruşturma var mı? Var ise bu soruşturmalar ne aşamadadır?

*Partimize yönelik gerçekleşen bu saldırıları ve kolluk kuvvetleri eliyle yapılan hukuk dışı uygulamaları önlemeye yönelik iktidarınız tarafından yürütülen bir çalışma var mı? Var ise bu çaışmalar nelerdir?