HDP Sözcüsü Günay: AKP savaşla ömrünü uzatmak istiyor

HDP Sözcüsü Günay: AKP savaşla ömrünü uzatmak istiyor
Yayınlama: 28.04.2022

HDP Sözcüsü Ebru Günay, Federe Kürdistan Bölgesi’ne yönelik başlatılan askeri operasyonun AKP’nin ömrünü uzatmak için olduğunu söyledi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, partisinin genel merkezinde haftalık basın toplantısını düzenledi. Günay, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yaklaşan Ramazan Bayramı’na dair konuşan Günay, “Her yerde bayram telaşı olsa da gerçek bir bayram havasıyla bayrama hazırlanamıyoruz. İçinde bulunduğumuz kriz savaş açlık hali bayramı bayram tadında kutlamayı engelliyor. Derinleşen ekonomik, toplumsal, siyasal krizlerin gölgesinde karşılıyoruz bu bayramı” dedi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Günay, 1 Mayıs Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü için de hazırlıkların sürdüğünü belirterek, “1 Mayıs arifesinde işçinin emekçinin haklarının gasp ediliyor. İktidar sömürüyü derinleştirirken, bu düzene itirazı olanlar, 1 Mayıs’ta alanlara çıkmak için hazırlık yapıyor” dedi.

‘SAVAŞLA ÖMRÜNÜ UZATMAK İSTİYOR’

AKP-MHP’nin gündeminin Ramazan Bayramı arifesinde savaş olduğunu ifade eden Günay, “Kürdistan Bölgesel yönetim topraklarına yönelik savaş politikaları devam ediyor. İşin ironi tarafı da savaş politikalarına demokrasi ve huzur gibi kılıflar buluyorlar. Ortadoğu halkları ve Kürtler iyi biliyor ki; savaş politikalarıyla, tankla, topla, demokrasi ve huzur gelmez, varlığı savaşa dayanan bir iktidar, halklara ölüm, yıkım ve yurtsuzluktan başka bir veremez. İktidarın savaş politikaları sonucu her gün insanlar ölüyor ve cenazeler geliyor. İktidarın tek bir amacı var, o da tükenen ömürlerini uzatmaktır” dedi.

‘UKRAYNA’DA BARIŞ, KÜRTLERE SAVAŞ’

Günay, şöyle konuştu: “Bu savaş Türkiye’nin değil, AKP ve MHP iktidarının Kürt düşmanlığı ve milliyetçi hamaset üzerinden ömrünü uzatmaktır. Milyonlar Newroz’da bu savaş politikalara karşı gereken cevabı vermiştir. İktidar bu savaşın yol açtığı krizler ve ekonomik krizle, Türkiye halklarının geleceğini elinden alarak ipotek altına almaya çalışıyor. Türkiye halklarının geleceği için her yerde savaş ve saldırı politikalarına dur deme zamanıdır. AKP iktidarının tehdit ettiği demokratik geleceği koruma ve savunma derdi, herkesin sorumluluğundadır. Aksi bir tutum iktidarın politikalarına hizmet eder ki bu kabul edilemez. Savaş politikalardan vazgeçmenin yolu müzakere ve diyalogdur.

Rusya ve Ukrayna savaşında sahte barış diplomasisi yapıp söz konusu Kürtler ve kazanımları olunca savaş naraları atanların halklar için en büyük tehlike olduğunu herkes çok iyi biliyor. İktidarın savaş politikalarında huzur bulanlar sadece savaştan nemalanan iktidar ortaklarıdır. Ortadoğu halkları elbette ki dün olduğu gibi bugün de bu savaş politikalarına geçit vermeyecek. Türkiye halkları kendi demokratik geleceklerini mutlaka savunacaktır.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.