HDP’den ‘14 Mart Tıp Bayramı’ mesajı

HDP’den ‘14 Mart Tıp Bayramı’ mesajı
Yayınlama: 14.03.2023

ANKARA – HDP Sağlık Politikaları Komisyonu Eş Sözcüsü Samet Mengüç, “14 Mart Tıp Bayramı” dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Yaşanabilir, insanca ve eşit bir yaşamı var edebildiğimiz günleri hep birlikte yaratacağız” dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sağlık Politikaları Komisyonu Eş Sözcüsü Samet Mengüç, “14 Mart Tıp Bayramı” dolayısıyla yazılı açıklama yayımladı. “14 Mart’ı bayram olarak kutlayabileceğimiz günler yakındır” denilen açıklamada, tıp bayramı ve haftasına yas ve hüzünle girildiği belirtildi. Mereş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen deprem sonrası hekimlerin sağlık çalışanlarıyla birlikte organize bir şekilde bölgeye müdahil olduğu kaydedilen açıklamada, “Özellikle sağlık-meslek örgütlerinin yaşama ve yaşatmaya yönelik bu insanüstü çabaları ve duyarlılıklarına şükran borçluyuz” denildi. 

Açıklamanın devamında ise şunları belirtildi: “Yaşanabilir, insanca ve eşit bir yaşamı var edebildiğimiz günleri hep birlikte yaratacağız. 14 Mart’ları bütün hekimlerimizle birlikte bayram tadında kutlayabileceğimiz günler yakındır.”