HDP’den AKP’ye geçen Belediye başkanı belediyeye ait araç ve malzemeleri ihalesiz sattı

HDP’den AKP’ye geçen Belediye başkanı belediyeye ait araç ve malzemeleri ihalesiz sattı
Yayınlama: 27.06.2022

Batman – Kozluk Belediye Başkanı Ayhan Eren’in resmi işlem yapmadan Belediyeye ait kamyon, traktör, cenaze aracı ile tonlarca hurdayı ihalesiz sattığı iddia edildi.

Kozluk Belediyesi HDP Meclis Grubu, HDP’den AKP’ye geçen Batman’ın Kozluk ilçe belediye Başkanı Ayhan Eren’in belediye araç ve hurdalarını ihalesiz sattığını ileri sürdü. Kozluk’a giden HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki konuyla ilgili açıklama yaptı.

HDP Belediye Meclis Grubu yaptığı açıklamada, “kanuna ve mevzuata aykırı olarak yapılan bu işlemi ancak yolsuzluk ve hırsızlıkla ifade edebiliriz” dedi.

SATIŞLA İLGİLİ İŞLEM YAPILMAMIŞ

“Belediyemize ait üç yol mevkiinde bulunan kademe sahasında ki belediye hurdaların satışı ile ilgili her hangi bir meclis kararı alınmadan, ihalesi yapılmadan, Belediye Başkanı Ayhan Eren tarafından birilerine sattığı anlaşılmış bulunmaktadır. Satışı ile ilgili resmi işlem yapılmadığından kime verdikleri, kaça verildiği ve karşılığında alınan paraya ne yapıldığı bilinmemektedir. Satışla ilgili işlem görülmediği halde söz konusu hurdanın envanterden düşürüldüğü görülmektedir. Yani baştan sona kanuna ve mevzuata aykırı olarak yapılan bu işlemi ancak yolsuzluk ve hırsızlıkla ifade edebiliriz.”


“EVET SATTIM, İSTEDİĞİNİZ YERE ŞİKAYET EDİN”

“Söz konusu araç ve malzemeler: 1 kamyon, 2 traktör, 1 traktör römorku,1 portif, 3 kamyon dorsesi, 1 yeraltı çöp konteyneri, 1 cenaze aracı olmak üzere yaklaşık 70 ton araç ve metal malzeme bulunmaktaydı.
Bu malzemelerin ve araçların yerinde olmadığı tespitinden sonra HDP Meclis Üyeleri olarak konuyu meclis gündemine taşıdık. Bilgilendirme talebinde bulunduk. Konu ile ilgili araştırma komisyonu kurulması için önerge verdik. AKP Meclis Üyelerinin de konu ile ilgili bilgileri olmamasına rağmen bütün taleplerimizi Ayhan Eren’in isteği üzerine ret ettiler. Mecliste Belediye Başkanı Ayhan Eren’de sözlü olarak “evet sattım istediğiniz yere başvurabilirsiniz, hurdanın satışıyla ilgili bilgi vermeyeceğini” ifade ettiler.”


HALKINA VE SEÇİLDİĞİ PARTİYE İHANET ETTİ

“Halkına ve seçildiği partiye ihanet eden, Kürt Halkını ve HDP’yi yok etmeği kendisine görev bellemiş olan AKP ye geçen Ayhan Eren’in bu kanunsuzluk ve pervasızlık halinin sadece kendi gücüne dayanarak yapmadığı yolsuzluğu, hırsızlığı ve hukuksuzluğu kendi sistemleri ve yaşam tarzı haline getiren iktidar partisinden ve yerel uzantılardan aldığı görülmektedir. Değilse hiçbir gerekçe olmadan HDP belediye başkanları hakkında uyduruk soruşturmaları başlatıp görevden uzaklaştıran hükümet ivedilikle bu konu ile ilgili soruşturma başlatmasını bekliyoruz. Aynı zamanda halkı manipüle ederek Kozluk halkına hizmet etmek için iktidar partisine geçtiğini iddia eden Ayhan Eren’in geçiş gerekçesi de bu olayla iyice anlaşılmış bulunmaktadır.”


“Yukarda anlatılanlardan da anlaşıldığı gibi meclisin denetleme ve hesap sorma görevi ortadan kaldırılmıştır. Halkımızın bize vermiş olduğu görev ve sorumluluğumuz aynı zaman şeffaf belediyecilik anlayışımız gereği halkımızın her kuruşunun hesabını soracağız ve takipçisi olacağız. Yapılan bütün yolsuzlukları, hırsızlıkları ve usulsüzlükleri adli mercilere taşıyacağımızı özellikle de bu konuyla ilgili suç duyurumuzu bu gün yapacağımızı basın aracılığıyla kamuoyuna duyurulur.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.