HDP’den ‘Çekin Tuğlayı’ kampanyası

HDP’den ‘Çekin Tuğlayı’ kampanyası
Yayınlama: 05.06.2021

HDP, Mehmet Ağar’ın “Bir tuğla çeksek duvar yıkılır” sözlerine ithafen “faili meçhul” cinayetlerin aydınlığa kavuşması talebiyle “Çekin Tuğlayı” kampanyası başlattı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), devlet bağlantılı çete yöneticisi Sedat Peker’in itirafları ardından yeniden gündeme gelen “failli meçhul” cinayetlerin aydınlatılması talebiyle kampanya başlattı. HDP, gazeteci Uğur Mumcu suikastı sürecinde dönemin İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın söylediği “Bir tuğla çeksek duvar yıkılır” sözlerine ithafen ve devlet-mafya-çete ilişkilerine dikkat çekmek için sanal medya üzerinden “ÇekinTuğlayı” başlığıyla tag açtı.

‘TUĞLAYI ÇEKELİM’

HDP’nin Parti Meclisi toplantısı öncesinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Uğur Mumcu’nun katledildiği olayın hemen ardından dönemin İçişleri Bakanı olan Mehmet Ağar’ın ailenin yanına gittiğinde, Güldal Mumcu’nun, “Neden failler bulunmuyor, neden bunlar yaşanıyor” sorusuna, “Bir tuğlayı çekersek duvar yıkılır” şeklinde cevap verdiğini hatırlattı. Sancar konuşmasında, “Maalesef o dönem o tuğlayı çekmeyi başaramadık ama şimdi bunu başarmak zorundayız. Gelin hep birlikte bu tuğlayı çekelim bu karanlık düzen yıkılsın. Tuğlayı çekin failli meçhuller aydınlığa kavuşsun, hakikat ortaya çıksın. Gelin hep birlikte tuğlayı çekelim kirli savaş politikaları son bulsun, tuğlayı Kürt sorununda inkar ve imha politikası sona ersin. Tuğlayı çekelim barış ve demokrasi yolunu açalım, bu mafyatik düzeni tarihe karıştıralım. Tuğlayı çekelim iş, aş, ekmek ve özgürlük yolunu sonuna açalım. Tuğlayı çekelim doğa talanına son verelim, kadın kıyımına son verelim. Tuğlayı çekelim çözümsüzlük ve tecrit politikaları son bulsun, siyasi rehineler özgür kalsın” ifadelerini kullandı.

HESABI SORULSUN

Sancar’ın konuşmasının ardından HDP tarafından başlatılan kampanyaya ilişkin birçok paylaşım yapıldı. HDP yaptığı paylaşımlarda şunlara yer verdi: “Bu çete düzenini sürdürmek için çocukların gülüşlerini solduranlar, evlatlarımızı katledenler, baharlarımızı kışa çevirmeye çalışanlar; başaramayacaklar. #ÇekinTuğlayı çocuk katilleri yargılansın, Berkin’in, Uğur’un, Ceylan’ın, Enes’in katledilen binlerce çocuğun hesabı sorulsun. Bu topraklarda işlenen her bir failli belli cinayetin sorumlularını tanıyoruz. #ÇekinTuğlayı cinayetlerin, topluma karşı işlenen suçların sorumluları hesap versin. Halkımıza ve mücadelemize güveniyoruz; mafya-çete-iktidar ilişkilerinin yarattığı çürümeyi hep birlikte durduracağız.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.