HDP’den Kürdistani Seçim İttifakı açıklaması

HDP’den Kürdistani Seçim İttifakı açıklaması
Yayınlama: 24.10.2020

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Kürt partilerinin temsilcileriyle Diyarbakır’da bir araya geldi

Kürt partilerinin temsilcileriyle Diyarbakır’da bir araya gelen HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Kürdistani Seçim İttifakı’nda yer alan partiler ile kurdukları platformu kalıcı hale getirme kararı aldıklarını söyledi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ile HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş, İmam Taşçıer, Alican Önlü, Nusrettin Maçin, Nejdet İpekyüz, Yenişehir ilçesinde bulunan New Garden Hotel’de Kürt partilerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, Devrimci Demokrat Kürt Derneği (DDKD), İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA), Kürdistan Komünist Partisi (KKP), Kürt Demokratlar Platformu (PDK-Bakur), Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (PDK-T) ve Azadî Partisi temsilcileri ile gerçekleştirilen toplantıda, Kürt birliği tartışıldı.

Basına kapalı bir şekilde gerçekleştirilen toplantı sonrası açıklama yapıldı. Açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Kürdistani Seçim İttifakı’nda yer alan partiler ile kurdukları platformu kalıcı hale getirme kararı aldıklarını söyledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.