HDP’li Tayip Temel, gazeteci İsmail Saymaz’ın HDP’li bir yetkiliye dayandırdığı yazısına “İsmini gizleyerek konuşuyorsa HDP’li değildir. Yetkili hiç değildir” şeklinde tepki gösterdi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mersin saldırısı ardından yaptığı ilk açıklamanın ardından gelen ikinici açıklamasında “Tek başıma bile kalsam inandığım doğruları savunmaktan asla vazgeçmeyeceğim. Elbette bunun bedelleri oluyor. Mahallenin ‘delisi, popülisti, tek adamı, sinmişi’ ya da karşı mahallenin ‘teröristi, katili’ olarak yaftalanmayı göze alıyorum” dedi.

Demirtaş’ın bu açıklamasının yankıları sürerken, gazeteci İsmail Saymaz, Halktv.com.tr’deki köşe yazısında, “Örneğin, bir HDP’li yönetici, Demirtaş’ın HDP’den ayrı ve bir adım önde görünmesinden rahatsızlık duyulduğunu” ileri sürdü.

Saymaz yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

 “Demirtaş, bu şekilde devam ederse parti dışına itilir. Cezaevinden çıktığında bir panele bile sokmazlar. Hiçbir yerde konuşamaz. Bugünkü ruh hali böyle.’

HDP’li yönetici, Demirtaş’ın geçen nisan ayından beri PKK’ye karşı açıkça tavır aldığını ve bu tutumunu cezaevine giden HDP’lilere de açıkladığını kaydederek, “Çok cesur bir hamle. Ama büyük risk aldı’ diyor” ifadelerini kullandı.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, Saymaz’ın yazısını Twitter’dan alıntılayarak, “HDP’de herkes, hele de yetkili olanlar açık kimliği ile konuşur, kendini gizleyerek konuşmaz… İsmini gizleyerek konuşuyorsa HDP’li değildir. Yetkili hiç değildir…”