Kayseri Bünyan Cezaevi’nde tutulan HDP Muş İl Eş Başkanı Muhlise Karagüzel kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan Karagüzel’in anjiyo olduğu ve kalbine stent takıldığı belirtildi.

Kayseri Bünyan Cezaevi’nde tutulan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş İl Eş Başkanı Muhlise Karagüzel’in dün sabaha karşı kalp krizi geçirdiği öğrenildi. Hastaneye kaldırılan Karagüzel’in anjiyo olduğu ve kalbine stent takıldığı belirtildi.

Jinnews’e konuşan Karagüzel’in kızı Zilan Karagüzel annesinin 20 gün önce göğsünün sıkışması üzerine revire götürüldüğünü belirtti.

‘DOKTORUN HASTANEDE TEDAVİ EDİLMESİ GEREKTİĞİ UYARISINA RAĞMEN KOĞUŞA GÖTÜRÜLMÜŞ’

Doktorun damar tıkanıklığı nedeniyle hastanede tedavi edilmesi gerektiği yönünde uyarıda bulunduğunu belirten Karagüzel, “Annem revirden sonra yeniden koğuşuna götürülüyor ve hastaneye götürüleceği düşüncesiyle hazırlanıyor. Ama cezaevi idaresi 20 gün boyunca annemi bekletmiş. En son dün sabaha karşı yere yılmış ve hastaneye götürmüşler. Hemen anjiyo yapmışlar ve kalbine stent takıldı” dedi.

KALBİNE STENT TAKILAN HASTAYI YATAĞA KELEPÇELEDİLER

Karagüzel, annesiyle hastanede sadece 20 dakika görüşebildiklerini kaydetti. Görüşme sırasında çok sayıda askerin içeride olduğunu aktaran Karagüzel, annesinin ellerinin yatağa kelepçeli olduğunu ve durumunun iyi olmamasına rağmen taburcu edilerek cezaevine götürüleceği bilgisini verdi.