HDP’li Çepni: Saldırıyı İçişleri Bakanı organize etti

HDP’li Çepni: Saldırıyı İçişleri Bakanı organize etti
Yayınlama: 17.06.2021

HDP Milletvekili Murat Çepni, partisinin İzmir İl Örgütü’ne yönelik saldırının doğrudan İçişleri Bakanlığı tarafından organize edildiğini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’nü basan silahlı saldırgan O.G., rehin aldığı parti çalışanı Deniz Poyraz’ı öldürdü. Parti binasını ateşe vermeye çalışan saldırgan, gözaltına alındı. Saldırıya dair ulaştığımız HDP’li vekiller, saldırının İçişleri Bakanlığı tarafından organize edildiğini söyledi.

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, saldırıların doğrudan İçişleri Bakanlığı tarafından organize edildiğini belirterek, “Geçtiğimiz günlerde HDP Ankara Genel Merkezinde de olduğu gibi organize edilen bir saldırıdır. İktidarın içine düştüğü çukurdan çıkmak için yeniden partimize dönük provokasyonları devreye soktuğu bir dönemdeyiz. O yüzden tüm halkımıza HDP’yi sahiplenmeye ve HDP etrafında kenetlenme çağırıyoruz” dedi.

‘İKTİDARDAN HABERSİZ DEĞİL’

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ise partililerine yönelik saldırıların günden güne arttığına dikkat çekerek, “Son aylarda bu saldırılara karşı tedbir almaya çalışıyorduk. Çünkü iktidarın bizzat kendileri tetikçi konuma geldi. Her gün bu suçları ifşa olmaya, ortalara dökülmeye devam ediyor. Bunları gündemden düşürmek için kendilerinin çaresiz kaldığı, çıkıp ağızlarını açamadıkları bu rezaletlere dur diyemedikleri için, gündem değiştirmek zorundaydılar. Bizim için bu saldırı sürpriz değildi. Bu saldırıyı bir sarhoştu diye atlatmaya da çalışabilirler. Ancak, kesinlikle ellini göğsüne çekerek oh oh diyen, kendi yaptıkları rezillikleri ve suçları örtbas eden başta İçişleri Bakanı olmak üzere, bu saldırı iktidardan habersiz değildir. Onlar tetikçidir, tetikçilerin elebaşlarıdırlar. Bu katliam, bu saldırının bu doğrultuda takipçisi olacağız” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.