HDP’li Dündar: İktidarın ömrü çok kısa

HDP’li Dündar: İktidarın ömrü çok kısa
Yayınlama: 26.08.2021

HDP’li Dündar, ‘Herkes daha umutlu olmalı, daha güçlü olmalı, kendine güvenmelidir. Çünkü bu iktidarın ömrü çok kısadır’ dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Midyat İlçe Örgütü, 2’nci Olağanüstü Kongresi’ni gerçekleştirdi. Midyat’ta bulunan bir otelde gerçekleştirilen kongreye HDP Mardin Milletvekili Pero Dündar, Süryani temsilcileri ve Êzîdî Kürtlerinin temsilcileri ile çok sayıda yurttaş katıldı. 

Kongrede konuşan HDP’li Pero Dündar, içinde yaşayan halklar ve inançlar temelinde baklıldığında Midyat’ın HDP’nin prototipi olduğunu ve ilçede örgütlülüklerini büyütmeleri gerektiğini söyledi. Siyaseten bir tarafta demokrasi, özgürlük ve barış mücadelesi verenlerin olduğunu bir diğer tarafta savaş taraftarı kesimlerin olduğunu kaydeden Dündar, “Bu iktidarın siyaseti Türkiye’yi, halkları, toplumu ikiye bölmektedir” dedi.  

Dündar’ın konuşması sırasında polisler, kamerayla kongrenin yapıldığı salona girmek istedi. HDP’liller polislere tepki göstererek, girişlerini engelledi. Dündar, yaşananlara tepki göstererek HDP dışında hiçbir partinin kongresinde benzer durumların yaşanmadığını söyledi.  

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı cezaevlerinde devam eden açlık grevine de değinen Dündar, bu duruma karşı sessizliğin devam etmemesi gerektiğini söyledi. İktidarın antidemokratik uygulamalarına karşı mücadele edilmesi gerektiğini dile getiren Dündar, “Herkes daha umutlu olmalı, daha güçlü olmalı, kendine güvenmelidir. Çünkü bu iktidarın ömrü çok kısadır” ifadelerini kullandı. 

Kongre HDP İl ve ilçe yöneticilerinin konuşmaları ile devam ederken, faaliyet ve mali tabloların okunmasının ardından tek liste ile gidilen seçimde eşbaşkanlığa Hülya Barbara Akay ve Zübeyir Erik seçildi. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.