İzmir’de tecrit ve savaşa karşı yapılmak istenen yürüyüş sırasında polis saldırısıyla gözaltına alınan HDP Bodrum İlçe Eş Başkanı Mehmet Zahir Yaşar, kalp krizi geçirdi. Anjiyo olan Yaşar yoğun bakımda tutuluyor.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) ile Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EGE-TUHAYDER) tarafından, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve savaşa karşı yapılmak istenen yürüyüşe gerçekleşen polis saldırısına alınan kişilerin sayısı netleşti. Özgürlük için Hukukçular Derneği’nin bildirdiğine göre 42 yurttaş gözaltına alındı.

KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Gözaltına alınan yurttaşlardan HDP Bodrum İlçe Eş Başkanı Mehmet Zahir Yaşar (55) ise polis saldırısı sırasında kalp krizi geçirdi. Yaşar’a kaldırıldığı Yeşilyurt’taki Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde anjiyo yapıldı. Yaşar hakkında bilgi veren doktorlar, anjiyonun devam ettiğini ve Yaşar’ın sağlık durumuyla ilgili bilgi veremeyeceklerini söyledi.

HDP milletvekilleri Serpil Kemalbay ve Feleknas Uca da Yaşar’ın durumunu öğrenmek için hastaneye gitti.