HDP’li Güzel’in vekilliğinin düşürülmesi dosyası Karma Komisyona sunulacak

HDP’li Güzel’in vekilliğinin düşürülmesi dosyası Karma Komisyona sunulacak
Yayınlama: 08.11.2022

Meclis Hazırlık Komisyonu, HDP Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar aldı. Güzel’in eski fotoğrafları iktidar medyası tarafından servis edildikten sonra dokunulmazlığı kaldırılmış ve tutuklanmıştı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in vekilliğinin düşürülmesi için oluşturulan Hazırlık Komisyonu çalışmalarını tamamladı.

Hazırlık Komisyonu, TBMM Genel Kurulu’nun altı birleşimine özürsüz veya izinsiz olarak katılmadığı tespit edilen cezaevideki HDP’li Güzel’in savunmasının alınması için AKP Isparta Milletvekili Recep Özel başkanlığında toplandı.

Toplantıda, Güzel adına savunmayı HDP Batman Milletvekili Mehmet Ruştu Tiryaki yaptı.

Toplantıya, HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm sağlık sorunları nedeniyle katılamadı. Komisyon, oy birliğiyle Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması yönüne karar aldı.

Komisyonun CHP’li üyesi Rafet Zeybek de dokunulmazlığın kaldırılması yönünde oy kullandı.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından gazetecilere açıklamaya yapan Hazırlık Komisyonu Başkanı Recep Özel, bugünkü toplantıyla birlikte Hazırlık Komisyonu olarak çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.

Özel, HDP’li Güzel’in devamsızlığına ilişkin Meclis Başkanlık Divanından gelen raporun doğruluğunu tespit ettiklerini ve raporu Karma Komisyona sunacaklarını bildirdi. Recep Özel, Karma Komisyonun da kararını TBMM Genel Kuruluna sevk edeceğini ve nihai kararın burada verileceğini belirtti.