HDP’li heyetten gazetemize ziyaret

HDP’li heyetten gazetemize ziyaret
Yayınlama: 10.01.2022

HDP Batman il örgütü, Batman Belediyesi Eş Başkanı Songül Korkmaz ve Batman milletvekili Necdet İpekyüz, gazetemizi ziyaret etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman milletvekili Necdet İpekyüz, görevinden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş Başkanı Songül Korkmaz ve beraberindeki heyet, 10 ocak dünya çalışan gazeteciler günü nedeniyle gazetemizi ziyaret ederek 16 ocak pazar günü yapılacak olan HDP Batman il örgütü’nün 4. Olağan kongresine davet etti.

KONGREYE DAVET

Gazetemizi ziyaret eden HDP’li Heyet, 16 Ocak’ta yapılacak olan 4. olağan il kongresi için çağrıda bulundu. HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, ”Kongrenin 16 Ocak günü kentteki bir düğün salonunda gerçekleşeceği bilgisini paylaştı. HDP’nin kapatılmak istendiği, kazanımlarına göz dikildiği ve hatta siyasal denklemlerin dışına itilerek yok edilmesi planları yapılırken, HDP’ye ve onun değerlerine sahip çıkmak başarıya ulaşmanın tek yoludur. Onlarca yıllık mücadelenin tarihsel kazanımlarla sonuçlanması için tüm halkımızı partimizle kenetlenmeye, Kürt halkının özgür ve demokratik bir yaşama yakın olan böylesi bir dönemde ; Yüreği özgürlükten, adil ve onurlu barıştan, eşitlikten yana olan, insanca yaşam ve adalet isteyen demokrasiyi ve özgürlüğü kazanmak isteyen, yaşam tarzını ve inanç özgürlüğünü savunan herkesi HDP’ye güç ve omuz vermeye İçinden geçtiğimiz bu hassas ve önemli süreci esas alarak sorumluluk bilinci ile kongremize, partimize sahip çıkarak direnişi ve mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz” dedi.

GAZETECİLER ÖZGÜR OLMALI

10 Ocak dünya çalışan gazeteciler gününü kutlayan İpekyüz, normal şartlarda bugünün bayram havasıyla kutlanması gerekirken gerçeğin peşinde koşan ve emek harcayan gazeteciler için ne yazık ki kutlanması gereken bir şey yok. Bırakın kutlamaya değer bir gün olmasını, gazetecilik yapmanın neredeyse mümkün olmadığı, gerçekleri yazanların esaret veya açlıkla terbiye edilmeye çalışıldığı karanlık bir dönemden geçiyoruz. Türkiye’de gazeteciler halkın haber alma özgürlüğü için baskı rejimi altında binbir zorlukla çalışan bütün gazetecilerin ve medya emekçilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyorum” dedi.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.