HDP’li il genel meclis üyelerine ‘ölüm’ tehdidi

HDP’li il genel meclis üyelerine ‘ölüm’ tehdidi
Yayınlama: 04.06.2021

Şırnak İl Genel Meclisi periyodik oturumunda istedikleri önergeyi geçiremeyen AKP’li meclis üyeleri, HDP’lileri “sizinle dışarıda görüşeceğiz” diyerek “ölümle” tehdit ettiği belirtildi.

Şırnak İl Genel Meclisi’nin Haziran ayı 4’üncü oturumunda AKP’li üyeler, istedikleri önergeyi geçiremediklerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) meclis üyelerine sözlü ve fiziki sataşmalarda bulundu. AKP’li üyeler, HDP’nin çoğunluğunu kast ederek, “elinizden alacağız” dediği kaydedildi. Tartışmayı bir adım ileri taşıyan AKP’li Beytüşşebap İl Genel Meclis Üyesi İsmet Öter, oturduğu sandalyeyi HDP’li üyelere fırlatmaya yeltendi. Eski koruculardan olan Öter, “Sizinle dışarıda görüşeceğim” diyerek ölüm tehditleri savurduğu belirtildi. Oturumun ardından HDP’li üyeler, Cizre İlçe Örgütü’nde basın toplantısı düzenledi. Açıklamaya kent milletvekilleri Hasan Özgüneş, Nuran İmir, Hüseyin Kaçmaz ile partinin il ve ilçe eşbaşkanları ve meclis üyeleri katıldı.

SÖZLÜ VE FİZİKİ SALDIRI

HDP Meclis üyesi ve Grup Eşsözcüsü Nedim Oruç, oturumda yaşanan tartışmaları şöyle aktardı: “AKP grubunun vermiş olduğu önergenin gündeme alınması ve oylamasında, verilen önergenin içeriği ve yapılan fizibilite çalışmasının ne kadar doğru temelde yapıldığını bilmediğimizden dolayı ön oylamada geçmedi. Bu nedenle AKP’li grubun sözlü ve fiziki saldırısına maruz kaldık.”

‘TEHDİTLER ENGELLEMEYECEK’

Kendilerine yönelik tehditlerin yapacaklarının önüne engel olmayacağını dile getiren Oruç, “Bizlere ölüm tehdidi, sözlü ve fiziki saldırının tek bir sebebi var. Daha önce görevden alınan üyelerimize yapılan hukuk dışı muameleye devam edilmek isteniyor. Böylece mecliste çoğunluğu HDP grubunun almaktır” diye konuştu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Ardından söz alan İl Genel Meclis Eşbaşkanı Cevher Fındık da, yaşanan saldırıyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. HDP’nin halka hizmet tutumundan rahatsız olduklarından dolayı hedef alındıklarını ifade eden Fındık, şöyle devam etti: “Meclisin çoğunluğunu almamızdan kaynaklı sürekli bu tür fiziki ve sözlü saldırılara maruz kalıyoruz. Bu konuda savcıların harekete geçmesini ve meclisteki kayıtlara el konulmasını istiyoruz. İlgili savcılara yaşanan tehditlerden dolayı suç duyurusunda bulunacağız.”

SORUMLUSU VALİ’DİR

Milletvekili Kaçmaz ise, sorumlulardan hesap soracaklarını vurgulayarak, şunları söyledi: “Söz konusu saldırgan tutum sergileyen AKP’liler, yine söz konusu güvendikleri kurumlar ve kişiler bilsinler ki; biz hem halk önünde bunu teşhir edeceğiz hem de hukuk önünde hesabını soracağız. Yakın bir zamanda bu arkadaşlarımızın başına hukuki ve fiili bir şey gelirse sorumlular o ilgili il genel meclis üyeleri ile buna sessiz kalan ve şuan telefonlarımıza yanıt vermeyen Şırnak Valisi’dir.” (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.