HDP’li İpekyüz : Dayanışma ile bu kumpas davasını aşacağız

HDP’li İpekyüz : Dayanışma ile bu kumpas davasını aşacağız
Yayınlama: 30.05.2022

Kobanê Davası’na ilişkin HDP il binasında açıklama yapan Batman HDP Milletvekili Necdet İpekyüz, dayanışma ile bu kumpas davasını aşacağız dedi.

Batman da  HDP İl Örgütü tarafından oturma ve nöbet eylemi gerçekleştirildi. Eyleme HDP Batman Milletvekilli Necdet İpekyüz, görevden alınarak yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz,  TJA, Barış Anneleri Meclisi, HDP Batman  İl Örgütü ve çok sayıda yurttaş katıldı. İl binası önünde bir süre oturma eylemi gerçekleştiren kitle daha sonra “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganı eşliğinde il binasına geçerek nöbet eylemine geçti.

Burada konuşan HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, 7 Haziran 2015 seçimlerini hazmedemeyen bir iktidar ile karşı karşıya olduklarını söyledi.  Halkın oyu ile meclise giren seçilmişlere kumpas davaları ile saldıran AKP-MHP iktidarının yenilmeye mahkum olduğunu dile getiren İpekyüz, “Ne yaparlarsa yapsınlar meşru davamızdan vazgeçmeyeceğiz.  Bu dava tümüyle kumpas. HDP’nin başarısını önüne geçmek için böyle bir davaya ihtiyaç duydular. Ancak her mahkemede arkadaşlarımız yargılanan değil yargılayan oldu. Mahkemede bu kumpas davasına ders verdiler. Mahkeme başkanı Ata Dedeler Çete üyesi çıktı. Çeteler HDP’yi yargılayamaz. Onların haddi değil. Dayanışma ile bu kumpas davasını aşacağız” diye konuştu.

Konuşmanın ardından nöbet eylemine geçildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.