HDP’li İpekyüz’den Hayatını Kaybeden SMA Hastası Elif Eva Bebek için Başsağlığı mesajı

HDP’li İpekyüz’den Hayatını Kaybeden SMA Hastası Elif Eva Bebek için Başsağlığı mesajı
Yayınlama: 03.06.2021

HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, Hayatını kaybeden SMA hastası 1 Yaşındaki Eli Eva Tenha için başsağlığı mesajı paylaştı.

HDP’li Necdet İpekyüz Başsağlığı mesajında, ”Her bir hastanın dünyanın neresinde olursa olsun tedavi imkanı varsa amasız tedavi edilmesi gerekir. Hiç bir şey insan hayatından daha değerli değildir. Hiçbir sağlık hizmeti özel değil kamu hizmeti olması lazım Türkiye’de son yıllarda birçok kez biz SMA’lı çocuklar ile ilgili hasta ve aileleri için iktidar tarafından destek sağlanması ve yardımlara umudunu bağlamaması konusunda hastaların tedavi olabilmesi için her türlü desteğin sağlanmasını istedik.


Aileler çocuklarını tedavi edebilmek için birçok engel ve sıkıntı ile baş başa bırakılıyor bir an önce bununla ilgili düzenlemeler yapılması lazım, bağımsız bir heyet, Sağlık bakanlığı üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan bir bilim kurulu oluşturulması lazım. Hasta bebeklerin ne şekilde olursa olsun tedavisi yapılması lazım. Bunlar olmadığı sürece hastalar ve aileler yalnız başına kalmaktadır Dünya Sağlık hizmetlerinde para öncelikli değil insan hayatı önceliklidir Bu hastalığı önlemek için çocuk sahibi olmak isteyenler sağlık kuruluşlarında ücretsiz test yapabilmeli. Bir kez daha evlatlarını kaybeden aileye sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.