HDP’li Karaman FETÖ’cülerle aynı koğuşta tutuluyor

HDP’li Karaman FETÖ’cülerle aynı koğuşta tutuluyor
Yayınlama: 12.01.2022

Kobane Davası kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan HDP eski MYK üyesi Zeynep Karaman, Edirne E Tipi Cezaevi’nde FETÖ’den tutuklularla aynı koğuşta tutuluyor.

Kobane Davası’nda yargılanan ve hakkında yakalama kararı olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Zeynep Karaman, 28 Aralık 2021 tarihinde Edirne Uzunköprü’de gözaltına alındı. Edirne Adliyesi’ne getirilen Karaman, bu sırada Sincan Cezaevi Kampüsü’nde devam eden davanın 8’inci duruşmasına Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Hakkında tutuklama kararı verilen Karaman, daha sonra Edirne E Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürüldü.

Cezaevinde Gülen Cemaati kapsamında tutuklu bulunanların koğuşuna konulan Karaman’ın, sevk talebi yanıtsız bırakıldı.

‘YUNANİSTAN TESLİM ETTİ’

Karaman’ın ağabeyi Yılmaz Karman, kardeşinin Yunanistan tarafından Türkiye’ye teslim edildiğini aktararak, “Kardeşimle yaptığım görüşmede hem Yunanistan hem de Türkiye tarafında şiddete maruz kaldığını söyledi. Bu şiddet nedeniyle vücudunda darp izleri olduğunu belirtti. Cezaevinde kısmi tedavi gördüğünü aktardı” diye belirtti.

Kardeşinin FETÖ’cülerle aynı koğuşta kalmaktan rahatsız olduğunu, yaptığı sevk taleplerinin yanıtsız bırakıldığını vurgulayan Karaman, “Kardeşim, Sincan’da yargılanıyor. Bunun için Sincan Cezaevi’ne götürülmesini istiyoruz. Edirne E Tipi Kapalı Cezaevi’nde onunla aynı dosyadan yargılananlar yok. Diğer dosyalardan tutuklularla kalmasını istemiyoruz. Kardeşim arkadaşlarının yanına gitmek istiyor. Bu da en temel hakkıdır” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.