HDP’li Kaya, Bakan Soylu hakkında araştırma önergesi verdi

HDP’li Kaya, Bakan Soylu hakkında araştırma önergesi verdi
Yayınlama: 12.06.2021

HDP Milletvekili Hüda Kaya, Sezgin Baran Korkmaz ve Faruk Fatih Özer gibi kişilerle iddia edilen ilişkileri nedeniyle Bakan Soylu hakkında Meclis Araştırma Önergesi verdi.

Organize Suç Örgütü Lideri Sedat Peker, yayımladığı 9’uncu videoda, hakkında uluslararası kara para aklama suçlamasıyla arama kararı bulunan SBK Holding’in Kurucusu Sezgin Baran Korkmaz’ın Bakan Süleyman Soylu ile görüştüğünü ve Soylu’nun Korkmaz’a “Yurtdışına çık” dediğini iddia etmişti. HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Sezgin Baran Korkmaz ve Thodex’in Sahibi Faruk Fatih Özer gibi kişilerle iddia edilen ilişkileri sebebiyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında Meclis Araştırma Önergesi verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında Meclis Araştırma Önergesi veren Hüda Kaya, önergenin gerekçesinde şu ifadeleri kullandı:

“4 Aralık’ta bakanlıkta görüşme gerçekleştiği iddiasının ertesi günü 5 Aralık 2020 tarihinde SBK yurtdışına çıkmıştır. Devletin, hukuku herkese karşı eşit kullanmak yerine mafya, iş insanları, yargı, siyaset arasında düzenleyici olmayı seçtiği bu yol, aslında devleti de çökertmektedir. Önemli olan ve dikkat çeken bir husus da, İçişleri Bakanlığındaki o görüşmede Korkmaz’a ‘Bu bir devlet kararı’ deniliyor. Haliyle devlet ile mafya koordinasyonu/ittifakı iktidarı göze çarpmaktadır. Sezgin Baran Korkmaz örneğinde de iddia edildiği gibi Soylu’nun bilgisi dahilinde mi bu çıkışlar gerçekleşmektedir?

Soylu’nun pek çok suçlu ile olan fotoğrafı olduğu gibi büyük bir vurgun ile 20 Nisan’da yurt dışına kaçan Thodex Kurucusu Faruk Fatih Özer ile de fotoğrafı ortaya çıkmıştı, ailevi hukuku da göz önünde bulundurulduğunda bu kişinin de yurt dışına çıkışındave kaçırdığı yüklü miktarda paradan pay alma iddiaları durumu daha da vahim boyutlarataşımıştır. Kamuoyunda Süleyman Soylu’nun bulunduğu bakanlık makamının, suç örgütleriyararına kullanıldığı gibi bir algı oluşmuştur. Türkiye Cumhuriyeti iktidarında bir bakanınböylesine vahim iddialar olmasına rağmen görevini sürdürüyor olması halkımız üzerindeciddi güvensizlik oluşturmaktadır.

Neredeyse her tür yasa dışı ilişkilerde adı geçen İçişleri bakanı Süleyman Soylu da dahil olmak üzere yargı, bürokrasi ve medyanın kritik isimleri arasındaki bu ilişkilerin incelenmesi amacıyla, Anayasa’nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 104. ve 105. maddeleri uyarınca Meclis araştırması açılmasını saygılarımla arz ve teklif ederiz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.