HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Konya’da katledilen Kürt aile için “Bu cinayetin, bu vahşi katliamın ideolojik saiklerle işlendiği propagandası tam anlamıyla bir provakasyondur, yalandır” sözlerine tepki göstererek “En büyük provokatör sensin…” dedi.

Konya’nın Meram ilçesinde daha önce ırkçı saldırıya uğrayan Dedeoğulları ailesinin dün evlerine yapılan saldırı sonucu 7 kişi yaşamını yitirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’da sosyal medya platformu Twitter’dan paylaşımda bulundu. Saldırının ideolojik bir saldırı olmadığı iddiasında bulunan Altun “Konya’da meydana gelen vahşi katliamda hayatını kaybedenlere Cenabı Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabırlar diliyorum. Bu cinayetin, bu vahşi katliamın ideolojik saiklerle işlendiği propagandası tam anlamıyla bir provakasyondur, yalandır” dedi. 

Altun, açıklamasında, “Toplumu bölmek ve halkı birbirine düşürmek için bu vahşi olayı istismar etmeye çalışan fırsatçı ve sorumsuz şahısları itidale davet ediyoruz. Medyamızı ve kamuoyumuzu olayla ilgili yaratılan bilgi kirliliği konusunda dikkatli olmaya çağırıyoruz. Bu vesileyle bir kez daha hatırlatmak isterim ki birlik ve beraberliğimizi ne bölücü unsurlar, ne de böylesi elim bir hadiseyi istismar etmeye çalışan kötü niyetliler bozabilir. Biz biriz, beraberiz, Türkiyeyiz” ifadelerini kullandı.

HDP’Lİ TEMEL’DEN ALTUN’A TEPKİ

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, Altun’un Twitter’dan yaptığı paylaşıma tepki gösterdi. Altun’un iddialarını yalanlayan Temel, “En büyük provokatör sensin… Sen ve senin emrimdeki ırkçı, faşist ve kara propaganda yapan tetikçi medya kuruluşları bu cinayetin azmettiricisidir… Yalan konusunda master yapan tek kişi sensin…” açıklamasında bulundu.