HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki okul merdivenlerine “Ya Türkçe konuş ya da sus!” ve “Türkçe dilinize batmasın!” şeklinde yazılan yazıları Milli eğitim bakanına sordu.

Halkların Demokratik Partisi Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, Bursa Şehit Jandarma Komando Er Ramazan Okur Ortaokulu merdivenlerine okul müdürü Mahmut Taşçı tarafından “Ya Türkçe konuş ya da sus!”, “Türkçe dilinize batmasın!” şeklinde yazılar yazdırıldığı iddiasını Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e sordu.

Tiryaki yönelttiği soru önergesinde, “Bakanlığınız yukarıdaki iddiadan haberdar mıdır, bu görüşlere katılmakta mıdır?” diye sordu.

Tiryakinin soru önergesi şöyle:

Bursa Şehit Jandarma Komando Er Ramazan Okur Ortaokulu merdivenlerine okul müdürü Mahmut Taşçı tarafından “Ya Türkçe konuş ya da sus!”, “Türkçe dilinize batmasın!” şeklinde yazılar yazdırıldığı iddiası sosyal medyaya yansımıştır.

Bu Bağlamda;

  1. Bakanlığınız yukarıdaki iddiadan haberdar mıdır, bu görüşlere katılmakta mıdır?
  2. Şehit Jandarma Komando Er Ramazan Okur Ortaokulunda, Bakanlığınızın 12668 sayı ve 2012/37 no’lu Seçmeli Dersler Genelgesi ile 2012-2013 eğitim yılından itibaren uygulamaya geçirilen Yaşayan Diller ve Lehçeler dersi verilmekte midir?
  3. Söz konusu okulda 2012-2013 yılından bugüne Yaşayan Diller ve Lehçeler dersi almak için başvuran öğrenci sayısı kaçtır? Bunların yıllara göre dağılımı nasıldır?