HDP’li vekilin yurt dışına çıkışı engellendi

HDP’li vekilin yurt dışına çıkışı engellendi
Yayınlama: 04.03.2022

Almanya’da yapılacak konferansa davet edilen HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, hakkındaki yasak gerekçe gösterilerek, yurt dışına çıkışına izin verilmedi. 

Demokrasi İttifakı’nın organize ettiği 5-6 Mart 2022’de Berlin’de toplanacak olan “Demokrasi ve Özgürlük Konferansı”na davetli olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun gidişine izin verilmedi. Gergerlioğlu’na daha önce hakkında açılan bir soruşturma kapsamında pasaportu üzerinde tahdit olduğu söylendi.

YURT DIŞI YASAĞI

Konuya dair ajansımıza konuşan Gergerlioğlu, “Yine milletvekilliğim, dokunulmazlığım ve siyaset yapma hakkım gasp ediliyor, engellenmeye çalışılıyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bunu yapıyor. Evet bir milletvekiliyim Almanya’da siyasi bir konferansa gitmek için bilet aldım fakat son anda öğrendim ki hakkımda yürütülen bir soruşturma var. Ben milletvekiliyim, hakkımda bir soruşturma şu anda yürütülemez ama şu anda hakkımda bir yurt dışı yasağı konulmuş” dedi.

SİYASET HAKKI ENGELLENİYOR

Yurt dışı yasağının Ankara 2’nci Sulh Ceza Hakimliği tarafından kaldırılmadığı bilgisini de paylaşan Gergerlioğlu, “Benim milletvekilliği yapmamı cezaevine atarak engellemeye çalıştılar, şu anda Meclis’e döndüm, halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz fakat siyaset yapma hakkım tekrar engelleniyor. Bilet aldıktan sonra haberim oluyor böyle bir engellemenin olduğu ve son anda gidişim iptal olmuş durumda. Bunu tüm kamuoyuna duyuruyorum, büyük bir haksızlık, büyük bir gasp, siyaset yapma hakkımız hem benim hem partimin engellenmeye çalışılıyor. Çok bariz bir şekilde iktidarın eliyle, yargının zalim kararları ile bu karar verilmiş durumda. Tüm kamuoyuna duyuruyorum büyük bir skandaldır ve bunu kınıyorum. Ulusal, uluslararası bütün alanlarda hakkımızı arayacağız. Yok öyle milletin iradesi deyip milletin vekilinin siyaset yapmasını engellemek” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.