Tecrit politikalarını protesto etmek için HDP’li milletvekilleri Adalet Bakanlığı’na yürüdü. burada yapılan açıklamada Öcalan’ın zaman geçirilmeden avukatları ile görüştürülmesi gerektiği vurgulandı. Açıklamanın ardından vekiller oturma eylemi başlattı.

HDP’li milletvekilleri, PKK lideri Abdullah Öcalan ve cezaevinde tutuklu bulunan mahpuslara uygulanan tecrit politikalarına karşı Adalet Bakanlığı’na yürüdü.

Meclis’ten yürüyüşe geçen vekiller Adalet Bakanlığı önünden açıklama yaptı. Açıklamada, Abdullah Öcalan’ın zaman geçirilmeden avukatları ile görüştürülmesi gerektiği vurgulandı. Tecridin günlük siyasete malzeme edilmemesi gerektiği belirtilen açıklamada, bu konuda somut adım atılana kadar benzer eylemlerin yineleneceği kaydedildi ve şöyle denildi:

“Tecrite karşı başta halkımız olmak üzere tüm demokratik güçleri hassas davranmaya söz ve eylemle tecrite karşı tepkilerini göstermeye davet ediyoruz. Şu anda AKP-MHP iktidarı Öcalan’a, İmralı’ya yönelik tecrit politikalarıyla insanlık dışı politikalar güdüyor. Bu politikalara karşı hepimizin sesimizi yükseltmesi gerekiyor. Kritik bir aşamaya gelmiş durumdadır. Geçmişteki pratiklerden açık şekilde veriliyor. Kendisine fırsat verildiği gibi toplumsal barışın sesi olmuştur.”

HDP’li vekiller açıklamanın ardından oturma eylemi başlattı. Basın mensupları bu sırada alandan uzaklaştırıldı.