HDP’li vekillerden Soylu’ya Kerbela yanıtı: Lanet olsun Yezit’e

HDP’li vekillerden Soylu’ya Kerbela yanıtı: Lanet olsun Yezit’e
Yayınlama: 08.10.2020

HDP İstanbul Milletvekilleri Ali Kenanoğlu ve Zeynel Özen ile Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun HDP’ye yönelik Kobanê operasyonunyla ilgili açıklamalarına yanıt verdi.

Üç milletvekili düzenledikleri basın toplantısında, Soylu’nun operasyonun neden altı yıl sonra yapıldığına yönelik eleştirilere, “Altı yıl geçmişmiş de, neden yargı bugün bakıyormuşmuş da, neden böyle yapıyormuş da. Yüzlerce yıl geçti Kerbela’yı unuttuk mu?” dediğini hatırlattı.

“Bizler HDP içerisinde siyaset yapan, HDP’nin Alevi politikalarını görünür kılan ve Alevi örgütlenmesinde hizmet ettikten sonra parlamentoda vekillik yapan halkın vekilleriyiz. Yaşamımız boyunca Kerbela ağıtlarıyla ibadet edip Kerbela’nın zalim katliamcısı Yezit’e lanet okuyarak bu günlere geldik” diyen vekiller  şöyle devam etti:

“Kerbela insanlık tarihinin ve İslam coğrafyasının gördüğü en can alıcı, sonraki tarihi süreci belirleyici katliamlardan birisidir. Bu katliamın iki sembol ismi vardır. Birisi Kerbela katliamının zalimi Yezit diğeri ise Kerbela katliamının mazlumu ve direnişçisi Hz. Hüseyin ile Zeynep Ana’dır.

‘KERBELA’DA YEZİT, KOBANE’DE IŞİD’

Kobanê protestoları ile Kerbela’nın karşılaştırılması oldukça doğrudur ancak Kerbela’da zulmü, zalimliği ve katliamcılığı temsil eden nasıl Yezit ise Kobanê’de bu zulmü ve zalimliği temsil eden de IŞİD ve IŞİD destekçileridir. Kerbela’da mazlumu ve zalimin zulmüne karşı direnişi temsil eden nasıl Hz. Hüseyin ise Kobanê’de mazlumu ve direnişi temsil eden de zalimlerin saldırısına karşı evini, ailesini, kentini koruyan Kobanê halkıdır.

‘SİYASAL İSLAMIN TEMSİLCİLERİ DİYANET VE İKTİDAR’

Yezit, Emevi Devletinin kurucusu ve İslam’a saray, saltanat ve şatafatı sokan Muaviye’nin oğlu ondan sonraki Devlet Başkanıdır. Muaviye ve oğlu Yezit Emevi İslamı diye de bilinen Siyasal İslamın kurucularıdır. Siyasal İslamın bugünkü temsilcileri Diyanet ve iktidardır.

Emevi İslamı ve onun kurucuları dün Kerbela’da nasıl zalim ve zulmeden ise bugün de Emevi İslamını savunanlar ve Muaviyenin yolundan gidenler zulmedendir, zalimdir.

Dün Emevi İslamının kurucularına ve Siyasal İslama karşı çıkanlar nasıl zulme uğramışsa bugün de Siyasal İslamın takipçilerine karşı çıkanlar aynı zalimliğe ve zulme maruz kalmaktadır.

‘HÜSEYNİ VE ZEYNEBİ DURUŞ’

Dün Muaviye’nin Yezit’in zulmüne boyun eğmeyenlerin dik duruşu Hüseyni duruş ve Zeynebi duruş olarak tarihe geçmiş ise bugün de Kobanê’deki Yezit’lere karşı Kobanêi halkının direnişi de bir Hüseyni ve Zeynebi duruş olarak tarihe geçmiştir.

Kerbela’dan günümüze ne saray saltanat heveslisi Siyasal İslamcılar tükenmiş ne de onların zulmü ama aynı şekilde Kerbela’dan günümüze zalime karşı Hüseyni ve Zeynebi duruşu sergileyenler de asla tükenmemiş ve tükenmeyecektir. Lanet olsun Yezit’e ve Yezit zihniyetini sürdürenlere…. Aşk ile…” (DUVAR)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.