HDP’nin İzmir mitingi 8 Temmuz Perşembe günü

HDP’nin İzmir mitingi 8 Temmuz Perşembe günü
Yayınlama: 05.07.2021
İzmir’de Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından 8 Temmuz Perşembe günü yapılacak mitingin hazırlıkları sürerken, HDP 11 milletvekiliyle sokak sokak çalışma yürütecek.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin 8 Temmuz Perşembe günü “Demokrasi bir nefes” adıyla düzenleyeceği mitinge ilişkin basın toplantısı düzenledi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütünün konferans salonunda yapılan açıklamaya çok sayıda bileşen katıldı.

MİTİNG İÇİN ÇALIŞMA STARTI

“Faşizmi Yeneceğiz” pankartının açıldığı açıklamada söz alan HDP İzmir İl Eşbaşkanı Kadir Baydur, 17 Haziran’da il binalarına yönelik yapılan ve Deniz Poyraz’ın katledildiği saldırıyı hatırlatarak, yapılacak mitinge ilişkin bir araya gelindiğini söyledi.

Katliam ardından İzmir’de bulunan Sivil Toplum Örgütleri, kurumları ve siyasi partilerin güçlü bir dayanışma sergilediğine dikkati çeken Baydur, “Biz de mahalle mahalle, sokak sokak yapacağımız 4 günlük çalışmayla İzmir halkını mitinge çağıracağız. İzmir’de güçlü bir itirazı 8 Temmuz’da birlikte yükseltelim. Başka Denizleri kaybetmek istemiyoruz o yüzden güçlü bir birliktelikle alanda olacağız” diye belirtti.

TÜM KESİMLER HEDEF ALINDI

Kent vekili Serpil Kemalbay da ülkenin ve toplumun uzun zamandır ağır bir değişim ve dönüşüm sancısı yaşadığını belirtti. Türkiye halklarının baskı, zulüm, şiddet, sömürü, talan politikalarına karşı bir direniş sergilediğini dile getiren Kemalbay, “Son 6 yıldır AKP-MHP faşist bloğu partimizi, demokrasi güçlerini tasfiye etmek için her yola başvuruyor. Son örneği de Türkiye’de tarihinde pek çok kez sahnelenmiş siyasi cinayetler ve katliamların bir benzeridir. İzmir gibi pek çok anlam taşıyan bir yerde bu katliam gerçekleşti. HDP İl Başkanlığına yapılan bu saldırı tarihimizdeki pek çok siyasi cinayetlere benziyor. Devletin derin dehlizlerin planlanmış, donatılmış, eğitilmiş faşist bir katilin binamıza girerek, bir kadın arkadaşımızı katletti. Bu saldırı sadece HDP, Kürtlere yönelik değil, değişim talep eden, demokrasi talep eden herkese yöneliktir” dedi.

BAŞKA KATLİAMLAR YAŞANMASIN

Yaşanan siyasi cinayetin geçmişte yaşanan katliam ve cinayetler gibi karanlıkta kalmaması için mücadele ettiklerini ifade eden Kemalbay, “Musa Anter, Abdi İpekçi katliamlar aydınlatılmış olsaydı Deniz Poyraz’ı katletmeyecektiler. Geçmişte demokrasi güçleri çok iyi bir sınav veremedi. Bugün Denizlerimizin kaybedilmediği, barış içinde birarada yaşayacağımız, sömürünün olmadığı, tüm halkların, kimliklerin kendileri olarak yaşayacağı bir yaşam inşa etmeliyiz. Tüm demokrasi güçleri bu sınavı başarıyla vermek zorunda” diye konuştu.

8 TEMMUZ’DA GÜNDOĞDU’YA

“Demokrasi için bir nefes” mitinginde tüm halkların, inançların, ötekileştirilenlerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin itirazlarını yükselteceğini vurgulayan Kemalbay, “8 Temmuz hepimizin nefes alması için tek adam rejimine, siyasi cinayetlere, parti kapatmalara, kayyım politikalarına, açlığa, yoksulluğa, tacize, tecavüze, savaş politikalarına, tecride, doğanın talanına hayır demek için biraraya gelelelim. Tüm demokratik kamuoyunu 8 Temmuz’da Gündoğdu Meydanı’nda saat 18.00’de bekliyoruz” çağrısında bulundu.

11 MİLLETVEKİLİ SAHADA OLACAK

Son olarak söz alan HDP MYK Üyesi Mahfuz Güleryüz de Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın da katılacağı miting gününe kadar 11 milletvekiliyle birlikte sokak sokak çalışma yürüteceklerini söyledi. Güleryüz, şöyle devam etti: “Bu miting tüm İzmir halkınındır. Bunu esas alarak, çalışma yapıyoruz. HDP olarak tüm gücümüzle sokakta, mahalle mahalle halkımızı çağıracağız. Güçlü bir inanç ve irade ile bu mitinge katılım sağlanmalıdır. Bu demokrasi ve barış mitingi ancak tüm yaşatılan katliamlara karşı buradan sesimizi, irademizi göstereceğiz. Tüm İzmir, Aydın, Antalya, Muğla, Manisa halklarımızı da mitinge çağırıyoruz. Burada demokrasi ve barışın sesini yükseltelim.”

Kentte miting çalışması yürütecek heyette şu isimler yer aldı: HDP MYK Üyesi Veli Saçılık, HDP Örgütlemeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü, milletvekilleri Necdet İpekyüz, Abdullah Koç, İmam Taşçıer, Zeynel Özen, Hasan Özgüneş, Pero Dundar, Remziye Tosun, Oya Ersoy, Sezai Temelli.

Yapılan açıklama ardından HDP’li milletvekilleri, Parti Meclisi (PM) ve MYK üyeleri ile parti çalışanlarının katılımıyla Kemeraltı Girişi’nde ve Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde el bildirileri dağıtılacak. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.