HDP’nin kongresine 100 bin kişinin katılımı hedefleniyor

HDP’nin kongresine 100 bin kişinin katılımı hedefleniyor
Yayınlama: 21.06.2022

HDP, “Çözüm biziz, sözümüz var” şiarıyla gideceği 5’inci Büyük Olağan Kongresi’ne, 100 bin kişinin katılmasını sağlamayı hedefliyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 3 Temmuz’da Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştireceği 5’inci Büyük Olağan Kongresi’ne yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Parti Genel Merkezi’nde 2020 yılında yapılan kongre ardından seçilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri dün son kez Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar başkanlığında toplandı. Eşbaşkanlar MYK üyelerine şimdiye kadar yürüttükleri çalışmalara dair teşekkür ederek, alanlarda birlikte mücadele edecekleri mesajlarını verdi.

EŞBAŞKANLARLA DEVAM MI?

MYK’de eşbaşkanların devam edip, etmemesi yönünde kararın bileşen, birey, kadın, gençlik yapıları tarafından oluşturulan Merkezi Mutabakat Komisyonu’na bırakılması kararlaştırıldı. Önümüzdeki günlerde toplanacak Mutabakat Komisyonu sayılı günlerin kaldığı kongreye dair Eş Genel Başkanlar Buldan ve Sancar ile devam edip, etmeyeceklerini değerlendirecek.

100 BİN KİŞİNİN KATILIMI HEDEFLENİYOR

Bunun yanı sıra kongreye kitlesel katılım sağlanması için de yoğun bir çalışma yürütülüyor. İl, ilçe örgütlerinden oluşturulan komisyonlar bulundukları her alan kongreye yurttaşların katılımı için çalışmalarını sürdürüyor. Kongreye Edirne’den Hakkari’ye otobüslerle kitlelerin taşınması için de tüm pratik çalışmalar tamamlanmak üzere. HDP’nin hedefi kongreye 100 bin kişinin katılmasını sağlamak. Kongreye katılım çalışmalarının pratikleştirilmesi ve çıkacak sorunların hızlıca çözümü için de MYK ve milletvekilleri görevlendirilmesi yapıldı.

PM, UZLAŞI, DİSİPLİN VE DANIŞMA KURULLARI

HDP’nin yeni dönem Parti Meclisi (PM) üyeliği içinde uzatılan başvuru süresi 20 Haziran’da doldu. Türkiye’nin 7 bölgesinde oluşturulan Bölge Mutabakat Komisyonlarına kentlerden yüzlerce başvurunun gittiği öğrenildi. Bölge Mutabakat Komisyonları, PM, Danışma, Uzlaşma ve Disiplin kurulları için önerdiği isimleri Merkezi Mutabakat Komisyonu’na gönderecek, burada yapılacak değerlendirme ve görüşmeler sonrasında kurullar kongre gününe kadar belirlenmiş olacak.

AYDINLARLA BİRARAYA GELECEKLER

Bunun yanı sıra Merkezi Mutabakat Komisyonu tarafından Genişleme Komisyonu kuruldu. Bu komisyon da kongreye yazar, aydın, gazetecilerin katılımı için temaslarda bulunacak. Genişleme Komisyonu kongre öncesi İstanbul, Ankara ve İzmir’de aydın, yazarlar, gazetecilerle bir araya gelecek.

‘ÇÖZÜM BİZİZ’

HDP, kongre gününe kadar “Çözüm biziz, sözümüz var” şiarıyla çalışmalarını yürütecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.