Heftanîn’de çatışma: 2 korucu yaşamını yitirdi

Heftanîn’de çatışma: 2 korucu yaşamını yitirdi
Yayınlama: 05.08.2020

 Heftanîn’de devam eden askeri operasyon sırasında yaşanan çatışmalarda İdil nüfusuna kayıtlı 2 korucunun yaşamını yitirdiği ve 5 korucu ile çok sayıda askerin yaralandığı öğrenildi.  

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), Irak Federe Kürdistan Bölgesi’ndeki Heftanîn bölgesine dönük 15 Haziran’da başlattığı operasyon sürüyor. Şırnak ve Hakkari’deki kimi korucuların da dahil olduğu operasyon bölgesinde yaşanan çatışmalar da devam ediyor.  

2 KORUCU YAŞAMINI YİTİRDİ Bugüne kadar çok sayıda askerin yaşamını yitirdiği ve yaralandığı operasyon bölgesinde, dün de çatışma yaşandığı ve Şırnak’ın İdil ilçesine kayıtlı 2 korucunun yaşamını yitirdiği öğrenildi. Söz konusu çatışmalarda 5 korucu ile çok sayıda askerin de yaralandığı belirtildi.  

SINIR ZİYARETİ ARTTI

Öte yandan, sınır hattındaki askeri hareketlilik de sürüyor. Özellikle Şırnak’ın sınır hattında kalan bölgelerinde sık sık çatışmalar yaşanırken, aralarında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komuta kademesinde yer aldığı heyetlerin sık sık bölgeyi ziyaret etmesi dikkati çekiyor.  

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.