Hesekê’de 300 IŞİD’li teslim oldu

Hesekê’de 300 IŞİD’li teslim oldu
Yayınlama: 24.01.2022

QSD Basın Merkezi Sorumlusu Ferhad Şamî, 300 IŞİDlinin Sina Cezaevi’nde silahları ile birlikte İç Güvenlik Güçleri’ne teslim odluğunu açıkladı.

IŞİD’in Hesekê’nin Xiwêran Mahallesi’nde bulunan Sina Cezaevi’ne yönelik 20 Ocak’ta başlattığı saldırının ardından İç Güvenlik Güçleri’nin başlattığı operasyon sürüyor. Devam eden operasyonlara dair sanal medya hesabından paylaşım yapan Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi Sorumlusu Ferhad Şamî, 300 IŞİD’linin Sina Cezaevi’nde silahları ile birlikte İç Güvenlik Güçleri’ne teslim olduğunu açıkladı.

Şamî, teslim olan DAİŞ’lilerin fotoğrafları ile şu mesajı paylaştı: “Güvenli teslim çağrısının ardından, 300 terörist isyancı el-Saa’a hapishanesinde teslim oldu ve silahlarını teslim etti. Operasyon planlandığı gibi devam ediyor.”

QSD basın birimi bugün yaşanan gelişmelere dair yazılı açıklama yayımladı.

Yapılan açıklamada şunlar belirtildi: “Çetelere teslim olma çağrısı yapıldıktan sonra bu çağrıya olumlu yanıt veren bir koğuşta kalan 300 çete bu sabah saat: 05.00 sıralarında silahlarını bırakarak güçlerimize teslim oldu.QSD’nin operasyonu planlandığı gibi devam ediyor.Güçlerimiz ve İç Güvenlik Güçleri, Xiwêran Mahallesi’nde DAİŞ hücrelerini arama-tarama faaliyetlerini sürdürüyor. Bölgede sivillerin bulunması ve DAİŞ’in sivilleri canlı kalkan olarak kullanması nedeniyle son derece titizlikle yürütülen operasyonda bugün bir DAİŞ hücresine baskın yapılmıştır. Hücrede bulunan çetelerin güçlerimize silahla karşılık vermesi üzerine çatışma başlamış ve hücrede bulunan 8 çete öldürülmüştür.Yaşanan çatışmada bir savaşçımız da şehit düşmüştür.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.