Dün görülen ve 17 Temmuz’a ertelenen Hiranur Vakfı davası öncesi sanıkların avukatı Eyüp Akıncı’nın İstanbul Barosu yöneticisi Yüksel Köse’ye tokat attığı ortaya çıktı. İstanbul Barosu, suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi altı yaşındayken 29 yaşındaki Kadir İstekli ile ‘evlendirmesi’ ve H.K.G.’nin cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin dün görülen duruşma öncesinde sanıkların avukatı Eyüp Akıncı’nın İstanbul Barosu Anadolu Adliyesi Sorumlusu Yüksel Köse’ye tokat attığı ortaya çıktı.

Hiranur Vakfı’ndaki cinsel istismar davası dün İstanbul’daki Kartal Anadolu Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Basına kapalı yürütülen dava öncesi birçok kadın örgütü adliye önünde açıklama yaptı. Davadaki gizlilik kararı nedeniyle duruşma salonuna sadece avukatlar ve sanıklar alındı. Mahkeme salonunun önü bariyerlerle kapatıldı.

SANIK AVUKATI, BARO YÖNETİCİSİNE TOKAT ATTI

Sanıkların avukatı Eyüp Akıncı, bariyerlerin önünde tartıştığı İstanbul Barosu Anadolu Adliyesi Sorumlusu Yüksel Köse’ye tokat attı. Bu sırada Köse’nin gözlüğü yere düştü. Tartışma güvenliğin araya girmesiyle son buldu.

İSTANBUL BAROSU SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

10 Haber’den Masum Gök’ün haberine göre, olaya ilişkin konuşan İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç, “Bu kişi hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Böyle bir saldırıyı kabul edemeyiz” dedi.

NE OLMUŞTU?

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G’nin, babasının kendisini altı yaşındayken, o dönem 29 yaşında olan Kadir İstekli ile imam nikahıyla ‘evlendirdiğini’ ve çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını anlatarak şikâyetçi olması üzerine yaşananlar ortaya çıkmıştı.

İddianamede H.K.G.’nin ifadeleri de yer aldı. H.K.G. imam nikahı kıyıldıktan bir gün sonra, Kadir İstekli’nin cinsel istismarına maruz kaldığını anlatarak 13 yaşındayken nişan, 14 yaşına geldiğinde ise düğün yapıldığını ve düğünden sonra Kadir İstekli ile aynı evde yaşamak zorunda kaldığını belirtmişti.

Dün görülen ve karar çıkması beklenen duruşmada ise Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli’nin tutukluluğun devamına karar verilerek bir sonraki duruşma 17 Temmuz’a ertelenmişti. (Kaynak)