İçişleri Bakanlığı, uygulanacak 3 günlük sokağa çıkma yasağı öncesi valiliklere genelge gönderdi.

Genelgeye göre 1 Mayıs günü bakkal, manav ve marketler yarım gün açık olacak. 

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliği’ne koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında “Sokağa Çıkma Kısıtlaması Genelgesi” gönderdi. Genelge ile büyükşehir statüsündeki 30 il (Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van) ile Zonguldak’ta 30 Nisan Perşembe günü saat 24.00 ile 03 Mayıs Pazar günü saat 24.00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

İçişleri Bakanlığı Genelgesi’ne göre, Ramazan ayı nedeniyle sokağa çıkma yasağı öncesinde 30 Nisan Perşembe günü market, bakkal ve manavların çalışma saatleri 08.00-23.00 olarak belirlendi. 

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu 1 Mayıs Cuma günü market, bakkal ve manavlar 09.00-14.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. 02 Mayıs Cumartesi ve 03 Mayıs Pazar günleri market, bakkal ve manavlar kapalı olacak. 1-3 Mayıs günleri, ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı işyerleri ile bu işyerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı işyerleri açık olacak.