İcra memurları, Eş Başkan’ı gözaltında olan Kars Belediyesinin kasasındaki paraya el koydu

İcra memurları, Eş Başkan’ı gözaltında olan Kars Belediyesinin kasasındaki paraya el koydu
Yayınlama: 30.09.2020

Ankara merkezli yürütülen “Kobani soruşturması” kapsamında 25 Eylül’de gözaltına alınan Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen istifasını açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bilgen, “Keyfi gözaltılarla bir şehrin iradesi ile oynanmasına izin vermem. İster tutuklayın, ister serbest bırakın, gözaltı sürem bitene kadar kayyım atanmamış olursa Belediye Başkanlığı görevimden istifa edeceğim” dedi.

BİLGEN’İN İSTİFA KARARININ ARDINDAN BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Bilgen’in bu açıklamasının ardından Kars belediye meclisi Eş Başkan Şevin Alaca Başkanlığında toplandı. Belediye Meclisi, Eş Başkan Bilgen’in istifa kararını, istifanın ardından atılacak adımları ve izlenecek yolu tarttı. Yaklaşık 2 saat süren toplantı sona erdi. Toplantıya ilişkin açıklama yapılması bekleniyor.

BELEDİYE HACİZLERLE BOĞUŞUYOR

Önceki dönem MHP’de olan Kars belediyesi, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde HDP’ye geçmişti. Önceli dönemden kalan borçlarla boğuşan belediye eş başkanlarının makam odalarındaki mobilyalar bile hacizli. Belediye Meclisi HDP, CHP, AKP, MHP ve DSP’li üyelerden oluşuyor.

İCRA MEMURLARI BELEDİYENİN KASASINDAKİ PARAYA EL KOYDU

HDP, Kars Belediyesi’ni 338 milyon 380 bin TL borçla devralmıştı. Belediyenin HDP’ye geçmenin ardından MHP dönemine ait bu borçlar nedeniyle belediyeye yönelik icra ve haciz işlemleri başlatıldı. İcra memurları eş başkanların makam odalarında bulunan mobilyaları haczetmek istedi. Bu günde icra memurları belediyeye geldi. Polisle belediyeye giden icra memurları, eski borçlardan dolayı vezneye giderek kasadaki 600 TL’ye el koyarak belediyeden ayrıldı.

“BELEDİYE İŞLEVSİZLEŞTİRİLMEK İSTENİYOR”

Eski borçlardan dolayı zor şartlarda hizmet veren belediye, kasada bulunan bu parayla çalışma yapıyordu. Belediye meclis üyeleri, çalışmaları bu parayla yürüttüklerini belirterek, “Bu paraya da el konuldu. Belediyeyi tamamen işlevsizleştirmek istiyorlar” sözleri ile uygulamaya tepki gösterdi.

KARS BELEDİYESİ’NDE ÇOĞUNLUK HDP’DE

Belediye meclisinin çoğunluğu HDP’de. HDP’nin 10, CHP’nin 5, MHP’nin 4, AKP’nin 3 ve DSP’nin 2 üyesi bulunuyor. Bir birinden farklı görüşlerin temsil edildiği Kars belediyesinde bu güne kadar taşkınlık olmadı, kent yararına olan tüm öneriler oy çokluğu ile alındı. Bilgen’in istifa kararının ardından alınacak kararlar 5 üyesi olan CHP’nin tutumuna bağlı. CHP, HDP’nin adayına destek verirse rahatlıkla yeni başkan seçilebilecek.

KARS HALKI KAYYIM UYGULAMASINA KARŞI

Kent, Türk, Kürt, Azeri, Terekemeler başta olmak üzere çok farklı kesimlerden oluşuyor. Kentin demografik yapısı oldukça renkli. HDP’li adaylar tüm kesimlerden oy alarak seçilmişti. Kars’ta HDP’nin yanı sıra AKP, MHP, DSP ve CHP’ye oy verenler bile kayyım uygulamasına karşı. İktidar kayyım uygulamasının tepki ile karşılanacağını bildiği için kentte kayyım ataması beklenmiyor. Kars belediyesi meclisinden bir başkan seçilmesi bekleniyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.