Iğdır’da mahalle esnafı çocuklara cinsel istismardan tutuklandı

Iğdır’da mahalle esnafı çocuklara cinsel istismardan tutuklandı
Yayınlama: 19.10.2022

Iğdır’da çocukları sistematik cinsel istismara maruz bırakan mahalle esnafı M.Ö. tutuklanınca, yakınları şikayetçi aileleri tehdit etti.

Iğdır’da yaşayan iki kız çocuğu kardeşin uğradığı sistematik cinsel istismar, çocukların yaşadıklarını annelerine anlatmalarıyla ortaya çıktı. JinNews’ten Öznur Değer’in haberine göre aynı mahalleden esnaf M.Ö. olduğu anlaşılan cinsel istismarcının mahalledeki başka çocukları da tacize maruz bıraktığı öğrenildi. Bunun üzerine çocukların annesi M.K. ve farklı 3 ailenin şikayeti üzerine istismarcı M.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, fail yakınlarının şikayetçi aileleri tehdit ettiği belirtildi.

Çocukların birbirlerine anlatmasıyla ortaya çıktı

Çocuklarını taciz eden failden şikayetçi olması üzerine failin yakınları tarafından tehdit edilen ve maruz kaldığı tehditler sonucunda mahalleden taşınmak zorunda kalan anne M.K. yaşananları şöyle anlattı:

Kızlarım olayı önce birbirlerine anlatmışlar. Birbirlerine anlatmalarıyla ikisinin de taciz edildiğini öğrendiler. Ardından da mahalledeki birkaç arkadaşlarına anlatmışlar ve onların da aynı şeyi yaşadıklarını öğrenmişler. Bunun üzerine gelip olayı bana anlattılar.

Fail çocukları tehdit etmiş

Çocuklarının fail tarafından “Kimseye bir şey söylerseniz evlerinizi başınıza yıkarım. Kardeşlerinize zarar veririm” şeklinde tehdit edildiğini aktaran anne K. “Onlar da korkudan kimseye bir şey söyleyememişler. Uzun süredir devam ettiğini düşünüyorum bu durumun” dedi.

Daha önce aynı suçtan ev hapsi almış 

İstismara uğrayan diğer çocukların aileleriyle görüştüğünü ve birlikte şikayet önerisinde bulunduğunu anlatan anne K.  ailelerin bir kısmının çekinerek şikayetçi olmak istemediğini belirtti ve ” Ben de önce Çocuk Şube’ye, ardından da savcılığa giderek suç duyurusunda bulundum” dedi.

Çocuk Şube’de bir polisin ‘Çocukları taciz eden M.Ö. mü’ diye sorduğunu belirten kadın, polisin, ‘Onun hakkında zaten işlem başlatmıştık’ dediğini aktaran anne K. fail ile ilgili “Daha önce hakkında işlem yapılmasına rağmen önlem alınmamış. Hatta fail daha önce de aynı suçlardan ev hapsi almış” ifadelerini kullandı.

Çocukların, istismara maruz bırakılan başka çocukların isimlerini de verdiğini kaydeden K., “Çocukların bize söylemesi üzerine tacize uğrayan diğer çocukların aileleri de şikayette bulundu. Toplam 4 kişi suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Şikayet ettiği için tehdit ediliyor

Şikayetin ardından istismarcı M.Ö.’nün yakınları tarafından tehdit edildiğini söyleyen K., “Şikayet ettiğim için hakkımda kötü konuşuyorlar ve algı oluşturmaya çalışıyorlar. Beni tehdit ediyorlar. Adama iftira attığımı söylüyorlar. Peki diyelim ki ben iftira attım peki ya şikayet eden diğer aileler? Faili aklamaya çalışıyorlar. Tehdit ve baskıdan dolayı mahalleden taşınmak zorunda kaldım. Benim çocuğum korkudan evden çıkamıyor, okula gidemiyor” dedi.

‘Cezasız kalmasınlar’

Çocuk istismarcısı cezalandırılana kadar dosyanın peşini bırakmayacağını vurgulayan K., sözlerini

“Dosya henüz soruşturma aşamasında ve fail tutuklu. Hak ettikleri cezayı almalarını istiyorum. Başka çocukların bu durumu yaşamasını istemiyorum”  diyerek tamamladı. (Karınca)