İHD Batman: Avukat Kazım Ekinci ve Fahri İnan’ın failleri yargılansın

İHD Batman: Avukat Kazım Ekinci ve Fahri İnan’ın failleri yargılansın
Yayınlama: 09.04.2022

İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi öncülüğünde bir araya gelen kayıp yakınları, 7 Nisan 1994’te öldürülen Avukat Kazım Ekinci ve Fahri İnan’ın faiillerinin yargılanmasını talep etti.

Batman Şubesi öncülüğünde her hafta düzenlenen “Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın” eylemi için kayıp yakınları ve hak savunucuları bir araya gelerek,bu hafta 7 Nisan 1994 tarihinde Şanlıurfa ili Viranşehir ilçesinde katledilen Avukat Kazım Ekinci ve Fahri İnan’ın akıbetini sormak için toplandı.
Basın açıklamasını okuyan İHD Yöneticisi Avukat Yunus Bağış, :”Fahri İnan’ın oğlu ve Urfa Barosu avukatı Serhat Dicle İnan; “Urfa’nın Viranşehir ilçesinde 7 Nisan 1994’te Avukat Kazım Ekinci ve Fahri İnan park halindeki bir otomobildeyken, Toros marka beyaz bir otomobille gelen yüzleri kapalı kişiler tarafından öldürüldü. Bizler; Ölülerimizin yasını tutabilmek, onları insan onuruna yakışır bir şekilde ve usulünce defnedebilmek için adalet istiyoruz. Çocuklarımızın, eşlerimizin, kardeşlerimizin akıbetini öğrenmek istiyoruz ve sormaya devam edeceğiz. Her hafta alanlardan faili meçhul cinayetlerin faillerinin yargı önüne çıkarılarak cezalandırılmasını ve kayıplarımızın akıbetinin açıklanmasını istiyoruz. Kayıplarımızın failleri bulunsunn ve yargılansın” dedi.

Bağış kayıplarımızın failleri bulununcaya dek mücadeleye devam edeceklerini söyleyerek, “Kayıplarımızın akıbetini sorgularken, onlara dair bir izi bulunmadan, hakikatler ortaya çıkarılmadan ve adalet sağlanmadan bu mücadeleden asla geri adım atmayacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Hakikatten ve haklılığımızdan aldığımız meşruiyetle susmayacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz” diye belirtti

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.