İSTANBUL- İki kolu kesilen ve vücudunda ağır yaralar olduğu halde tutuklanan Necdet Erik’in kardeşi Abidin Erik, ağabeyinin durumunun kötü olduğunu ve ameliyat sonrası yapılması gereken pansumanın da yapılmadığını söyledi. 

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, elektrik çarpması sonucunda iki eli, bir ayağı kesilen ve yatağa bağlı bir şekilde olmasına rağmen Maltepe Cezaevinde tutulan Necdet Erik’in durumuna dikkat çekmek için dernek binaları önünde açıklama yaptı. Açıklamada “Hukuksuzca Tutuklanan Ağır Hasta Mahpus Necdet Erik Serbest Bırakılsın” pankartı açıldı. Açıklama metnini okuyan İHD Cezaevi Komisyonu üyesi avukat Ümmühan Kaya, Necdet Erik’in yaklaşık 40 gün önce yüksek gerilim hattına kapıldığını ve bunun sonucunda tüm vücudunda derin yaralar oluştuğunu belirtti. 

Erik’in bunun sonucunda iki kolunun da kesildiğini belirten Kaya, “Bu süreçte polis ‘Necdet’in tutuklaması var’ diyerek günlerce hastanedeki odasının önünde bekledi. Necdet Erik, 15 gün boyunca Başakşehir Çam Sakura Hastanesi’nde kaldıktan sonra Kartal Lütfi Kırdar Hastanesine sevk edildi” dedi. 

TEDAVİSİ DEVAM EDERKEN TUTUKLANDI

Ağır yanık oluştuğu için Erik’in sol bacağına da nakil yapıldığını kaydeden Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Necdet Erik bu koşullardayken ve halen tedavisi devam ediyorken polis, ‘Necdet’i mahkemeye götüreceğiz’ diyerek 29 Haziran’da sedye ile onu mahkemeye götürdü. Erik, tutuklandı. 

Maltepe 1 Nolu L Tipi Ceza İnfaz Kurumu’na götürüldü ve tek başına yaşamını idame ettirememesine rağmen günlerdir hapishanede tutulmaktadır. İki kolu olmayan, tüm vücudu ağır yanıklar içinde olan, altı bezlenen yatalak hasta mahpus Necdet Erik serbest bırakılsın. Bu koşullardaki bir kimsenin tutuklanması hem hukuka hem de insan haklarına aykırıdır. Necdet Erik derhal serbest bırakılsın.”

‘TAHLİYE OLMASINI İSTİYORUZ’

Erik’in kardeşi Abidin Erik de, ağabeyinin tek başına yaşamını idame edemediği halde tutuklanmasına tepki gösterdi. Ağabeyinin bacağında yanıklar olduğunu ve iki kolunun olmadan diğer mahkumlarla beraber kaldığını vurgulayan Erik, “Necdet suçsuzdur. Sadece bir iftira kurbanıdır. Tahliye olmasını istiyoruz” diye konuştu.

HASTANEYE GÖTÜRÜLMEMİŞ 

Savcılıktan izin alarak dün cezaevine gittiğini paylaşan kardeş Erik, ağabeyinin durumunun kötü olduğunu belirtti. Erik, “Sedye üzerinde Necdet’i getirdiler. Telefonla Necdet’le konuştum. Ameliyatından sonra pansumana gitmesi gerekiyordu. Ancak tutuklandı. Hastaneye sordum ancak ağabeyimi hastaneye götürmemişler” ifadelerinde bulundu. 

Erik, görüş günü ağabeyinin belirtiklerini şu şekilde aktarı: “Bugün bir hemşire geldi, yaralarıma baktı. Alttaki bez yaralarıma yapıştığı için hemşire bezi çıkartamadı. Bez çok kötü yapışmıştı. Öylece yine kapattı. Herhangi bir yere götürmediler çok kötü durumdayım, çok ağrım var.”