İnfaz düzenlemesinde değişiklik: Berfin Özek’in faili yasadan yararlanamayacak

İnfaz düzenlemesinde değişiklik: Berfin Özek’in faili yasadan yararlanamayacak
Yayınlama: 12.04.2020

İnfaz düzenlemesinde tartışmalı madde olan ve yüzüne kezzap atılan Berfin Özek’in failinin serbest kalmasını öngören maddede değişikliğe gidildi. Yapılan değişiklik ile Özek’in faili yasadan yararlanamayacak.

Meclis Genel Kurulu’nda görüşmeleri devam eden infaz yasa teklifinde önemli değişiklik oldu.

Teklifin en tartışmalı maddesi olan ve yüzüne kezzap atılan Berfin Özek’in faili Ozan Çeltik’in de serbest kalmasını sağlayacak olan koşullu salıverilme sürelerini düzenleyen 48’inci maddede değişiklik yapıldı. Değişiklik ile Berfin Özek’in faili infaz düzenlemesinden yararlanamayacak.

Önerge üzerine konuşan AKP Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, şunları söyledi: “Yaşam hakkı en önemli haktır.  Yaşam hakkını korumayan, ‘adam öldüren’ suçların 2 bölü 3’nü yükseldiğini, muhalefet partilerin istediği ve asla kabul etmediğimiz ‘yüze kezzap atma’ cezaları ise 3 bölü 2’de kalmasını, ‘uyuşturucu ve örgüt kapsamındaki suçların’ 3 bölü 2 ‘de kalınmasını önemsiyoruz. Yeni önerge ile birlikte Mili İstihbarat Teşkilatına karşı işlenen suçlar için 3 bölü 2 olan cezalar korunacaktır. Denetim serbestlikte uyguladığımız 1 bölü 10’nu ise kaldırdık.”

Madde ise şöyle değiştirildi: “48 maddesi ile 5275 sayılı kanunun 107’nci maddesinin  ikinci fıkrasına eklenen birinci cümle a) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki b) bendine eklenmesine ve diğer bentlerin buna göre teselsüs ettirilmesini ve yanı fıkraya eklenip, ikinci cümleye “çocuklar” ibaresinden sonra gelmek üzere “ile” bir  1983 tarihli ve 2937 sayılı devlet istihbarat hizmetleri ve Milli İstihbarat Kanunu  kapsamına giren suçlardan mahkum olanlar ibaresinin eklenmesini arz ve teklif ederiz.” (Mezopotamya Ajansı)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.