‘Gazeteciler, kaçakçıların, dolandırıcıların, uyuşturucu tacirlerinin serbest kalacağı düzenlemeye dahil edilmediler.’


 Bir süredir tutuklu gazeteciler için çalışma yürüten Haberin Var mı İnisiyatifi, yeni infaz düzenlemesinde gazetecilerin tahliye edilmeyecek olmasına tepki gösterdi.

Komisyon görüşmeleri tamamlanarak TBMM’ye sunulan, haftaya görüşülmesi beklenen infaz yasasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Haberin Var mı İnisiyatifi, “Pakette gazetecilere tahliye yok” dedi.

İnisiyatiften yapılan açıklamada, “Türkiye ev hapsinde. Büyükşehirler karantinada. Pek çok gazeteci haber merkezlerinde, sokaklarda. 100’den fazlası ise demir parmaklıklar ardında, hapishanelere virüs girmeden çıkar mıyım diye umutla bekliyor” ifadelerine yer verildi.

‘VİRÜS TEHDİDİ İLE YÜZLEŞMEDEN HAREKETE GEÇİN’

Salı günü Meclis’te görüşülecek olan pakette gazetecilere tahliye yolunun açılmamasını eleştiren gazeteciler bir video da yayımlayarak, “Terör” ile ilişkilendirilen haber yapma, yazı yazma, görüş açıklama, tweet atma gibi “suç”lar nedeniyle kaçakçıların, dolandırıcıların, uyuşturucu tacirlerinin serbest kalacağı düzenlemeye dahil edilmediler. Yetkili yetkisiz herkese sesleniyoruz, hapisteki gazetecilerin virüs tehdidi ile yüzleşmeden serbest bırakılması için harekete geçin.
Sesimize ses katın” çağrısında bulundu.

İnisiyatif aynı zamanda, #GazetecilerÖzgürOlsun etiketiyle sosyal medyada kampanya yürütüyor.