İpekyolu ilçesinin Hacıbekir Mahallesi’nde mültecilerin tutulduğu ahırlara baskın düzenlenmesi sonrası mahallenin gençleri insan kaçakçıları tarafından darp edildi.

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Hacıbekir Mahallesi’nde insan kaçakçılarının mültecileri tuttukları çöp yığınıyla dolu ahırlara dün polisler tarafından baskın düzenlendi. Polisler, bazı mültecileri gözaltına alarak, ahırları ise kepçelerle yıktı. Baskının ardından polisler bölgeden ayrılırken, insan kaçakçıları “kendilerini ihbar ettikleri” iddiasıyla mahalledeki bazı genç ve çocukları demir çubuk ve sopalarla darp etti.

SALDIRIYI ANLATTI

Darp edilen gençlerden Kenan Şakar (21), ahırların yıkılmasını uzaktan izledikleri sırada yaklaşık 40 insan kaçakçısının kardeşi ve arkadaşına saldırdığını aktardı. Saldırıya engel olmak istediğini ancak kendisinin de saldırıya uğradığını ifade eden Şakar, yaşananları şöyle anlattı:

“Saat 15.00 sıralarında saldırıya uğradık. İnsan kaçakçıları ‘Siz çete olmuşsunuz, ihbarcı olmuşsunuz’ diyerek bize saldırmaya başladı. Sopa ve demir çubuklarla saldırdılar. Biri beni bıçaklamak istedi. Dakikalarca bizi dövdüler. Bütün vücudumda morluklar oluştu, kafamın birçok yerinde kırıklar oluştu. Yanımızda bulunan bir çocuğu o kadar dövmüşlerdi ki ayakları tutmuyordu.”

Şakar, insan kaçakçılarına karşı olduklarını vurgulayarak, “Çocuklar bu mahallede rahat gezemiyor. Hacıbekir Mahallesi eskiden bilinen ve tanınan bir mahalleydi. Ama şuan mahallemiz uyuşturucu, fuhuş, insan kaçakçılığıyla anılmaya başlandı” dedi. (MA)