‘İnsanca yaşam için ek zam istiyoruz’

‘İnsanca yaşam için ek zam istiyoruz’
Yayınlama: 15.06.2022

Batman Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri , üst üste gelen zamları protesto ederek, insanca bir yaşam için ek zam istedi.

Batman Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri Yılmaz Güney Parkında bir araya geldi. Platform bileşenleri, “Temel gıda maddelerine, elektriğe, doğalgaza, akaryakıta yapılan zamlar geri alınsın” pankartı açarak, “Direne direne kazanacağız”, “İnsanca yaşamak istiyoruz” ve “Ücrette adalet istiyoruz” sloganları attı. Platform adına açıklama yapan SES Batman Şube Eşbaşkanı Deniz Topkan, karanlık bir dönemden geçtiklerini belirterek, “Bir avuç mutlu azınlık dışında kalan 84 milyon olarak ülkeyi yönetenlerin aldığı yanlış kararların faturasını, daha fazla işsizlikle, daha fazla yoksullukla ödemeye devam ediyoruz. İktidarın talimatları ile belirlenip, TÜİK vasıtası ile açıklanan resmi enflasyon bile yüzde 73,5 ile son 24 yılın rekorunu kırmış bulunuyor. Resmi enflasyon ulaştırmada yüzde 107,62’ye, gıda ürünlerinde yüzde 91’e ulaştı” dedi.

Çarşıda, pazarda, mutfakta yaşanan gerçek enflasyonun ise çoktan yüzde 150’yi aştığını dile getiren Topkan, “Bizim için en önemli kalem olan gıda enflasyonu ise yüzde 200’ü buldu. Buna karşın kamu emekçileri olarak maaşlarımızda yaşanan artış “toplu sözleşme” artışları ve enflasyon farkları ile sadece yüzde 44’te kaldı” diye konuştu. Yapılan açıklamanın ardından maaş bordosu yakıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.