İpekyüz: Mehmet Sevinç’in cenazesi hangi gerekçe ile yıkanmadı? Talimatı kim verdi?

İpekyüz: Mehmet Sevinç’in cenazesi hangi gerekçe ile yıkanmadı? Talimatı kim verdi?
Yayınlama: 09.04.2022

HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, 28 yıl tutuklu kalan ve cezaevinde yaşamını yitiren Mehmet Sevinç için cenaze aracı verilmemesi ile cenazenin yıkanmamasına ilişkin soru önergesi yöneltti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, Manisa Akhisar T Tipi Kapalı Cezaevi’nde yaşamını yitiren Mehmet Sevinc’in cenazesinin imam tarafından yıkanmaması ve cenaze aracı verilmemesini Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay’a sordu.

İpekyüz Cumhurbaşkanı yardımcısı Oktay’a yönelttiği soru önergesinde: ”63 yaşındaki Mehmet Sevinç, 3 Nisan’da geçirdiği beyin kanaması sonucu hastaneye kaldırılmış ve yaşamını yitirmişti. 28 yıldır tutuklu olan Mehmet Sevinç’in cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edilmiştir.”

“Basında yer alan bilgilere göre, cenaze aracı verilmeyen aile, cenazeyi kendi imkanlarıyla gece Kocaeli’nin Darıca ilçesine bağlı Piri Reis Mahallesi’nde bulunan Piri Reis Camisi morguna getirmiş ama cenaze imam tarafından “yasak” olduğu gerekçesiyle yıkanmamıştır. Ailenin kendi imkanlarıyla getirdiği başka bir imam, Sevinç’in cenazesini yıkamış, dini vecibeleri bu şekilde yerine getirilmiştir. “

“Kamuoyuna yansıyanlar itibariyle, 28 yıldır tutuklu olan yakınlarına karşı dini görevlerini yerine getirmeye ve onu son yolculuğuna uğurlamaya çalışan merhum yakınları cenazenin yıkanmaması dahil birtakım zorluklarla karşılaşmış ve büyük üzüntü yaşamıştır.”

İpekyüz’ün sorulası şöyle:

  • Piri Reis Camisi imamına merhum Mehmet Sevinç’in cenazesinin yıkanmaması doğrultusunda bir talimat verilmiş midir?
  • Merhum Mehmet Sevinç’in cenazesinin yıkanmasının “yasak” olduğu talimatı verildiyse bunun gerekçesi nedir?
  • Merhum Mehmet Sevinç’in cenazesinin yıkanmasının “yasak” olduğuna dair bir talimat verilmediyse konu hakkında cami imamına herhangi bir soruşturma açılmış mıdır? Yaptırım uygulanacak mıdır?
  • Müslüman olup sağlık koşulları nedeniyle vefat eden birinin cenazesinin hangi koşullarda yıkanıp yıkanmayacağına dair bir mevzuat var mıdır?

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.