İran’da direniş büyüyor

İran’da direniş büyüyor
Yayınlama: 28.10.2022

İran ve Rojhilat kentlerinde rejim güçlerinin saldırılarına rağmen direniş büyüyor.  

İran ve Rojhilat kentlerinde Jîna Emînî’nin katledilmesi sonrası başlayan protestolar 42’nci gününde devam ediyor. Mahabad, Bokan, Piranşar, Serdeşt, Bane, Seqiz, Diwander, Dêwlan, Kamyaran, Sine, Kirmaşan ve İlam başta olmak üzere birçok kentte protesto eylemleri büyüyor.  

BİRÇOK KENTTE DİRENİŞ

Mahabad’ta dün yapılan eylemlerde devlete ait birçok kurum ve banka ateşe verildi. Kentin kaymakamlık binası bir süre halkın denetimine geçti. Rejim güçleri protestoculara ateş açtı. Bazı kişilerin hayatını kaybettiği belirtildi. 

Bane kentindeki protesto gösterilerine de İran rejim güçleri ateş açtı. 2 kişi hayatını kaybederek, birçok kişi de yaralandı.  

Diwander kentinde, dün katledilen 2 yurttaşın katledilişlerinin kırkıncı günü nedeniyle protesto gösterileri gerçekleştirildi.

Loristan’ın Xuremawa kentinde Niker Şakeremi isimli yurttaşın katledilişinin kırkıncı günü nedeniyle protesto gösterileri yapıldı. Rejim karşıtı sloganlar atılan eylemlere rejim güçleri saldırdı. Birçok noktada protestocular ve rejim güçleri arasında çatışma yaşandı. Birucêrd ile Miyandwaw kentlerinde de protesto gösterileri aralıksız bir şekilde devam etti.

Yine Tahran başta olmak üzere İran kentlerinde de büyük protesto gösterileri düzenlendi. Kerec, Meşhed, Erak, Şuş, Zahîdan ve daha birçok İran kentinde gerçekleştirilen protesto eylemlerinde çatışmalar yaşandı.