İran’da protestolar sürüyor: Rejim 7 kişiyi katletti

İran’da protestolar sürüyor: Rejim 7 kişiyi katletti
Yayınlama: 17.11.2022

İran rejiminin protesto eylemlerine dönük saldırılarında en az 7 kişi katledildi. 

Jîna Emînî’nin katledilmesinin ardından Rojhilat ve İran kentlerinde başlayan protestolar devam ediyor. Genel grevin yapıldığı kentlerde halk sokaklara döküldü. Rejim güçlerinin protesto eylemlerine dönük saldırılarında en az 7 kişinin katledildiği belirtildi. Sinê’de İsa Begleri ve Zanyar Ellah Muradi, Bokan’da Saman Kadirbegi ve Salar Micawir, Kamyaran’da Fuad Mihemedi ve Burhan Keremi, Seqiz’de ise 16 yaşındaki Danyal Pabendi’nin katledildiği kaydedildi. 

İKİ SUBAY ÖLDÜRÜLDÜ

Bokan ve Kamyaran’daki protestolar sırasında 2 İran Devrim Muhafızları Ordusu üyesi öldürüldü. Bokan’da öldürülen Devrim Muhafızları Ordusu üyesinin Rıza Almasi adlı yüksek rütbeli bir subay, Kamyaran’daki protesto gösterileri sırasında öldürülen Pasdaran üyesinin de Rıza Azerbar olduğu belirtildi.

PROTESTOLAR SÜRÜYOR

İran kentlerinde de dün gece protestolar devam etti. Protestolar, İsfahan ve Şiraz’da yoğunlaşırken, protesto sırasında göstericilere sert müdahale edildi. Gece boyunca silah seslerinin eksik olmadığı iki kentte, rejim güçlerinin bazı sokak ve caddelerden çekildikleri bilgisine ulaşıldı.