İran’ın Haş kentinde 16 kişi öldürüldü

İran’ın Haş kentinde 16 kişi öldürüldü
Yayınlama: 05.11.2022

İran’da Mahsa Amini’nin ölümü sonrasında yüzlerce kente yayılan hükümet karşıtı protestolar sürüyor. Cuma günü Sistan Beluçistan eyaletindeki Haş kentinde güvenlik güçlerinin gerçek mermili müdahalesi sonucu 16 kişinin öldürüldüğü açıklandı.

İran Öğretmen Sendikaları Konfederasyonu, Sistan- Beluçistan eyaletindeki Haş kentinde hükümet karşıtı eylemcilere güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu cuma günü en az 16 kişinin öldüğünü duyurdu.

Uluslararası Af Örgütü de Haş kentindeki hükümet karşıtı eylemcilere güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu aralarında çocukların da bulunduğu en az 10 kişinin öldürüldüğü bilgisini paylaştı. .

Af Örgütü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda güvenlik güçlerinin “barışçıl eylemcilerin üzerine belediye başkanlığı binasının ve diğer binaların üzerinden gerçek mermiyle ateş açıldığını” söyledi.

Sosyal medyadaki görüntülerde eylemcilerin “Hamaney yıkılsın, Besiç yıkılsın” sloganları attıkları görülüyordu.

İranlı Sünni din adamı Mevlevi Abdulhamid İsmailzehi’ye ait Telegram sayfasından yapılan yazılı açıklamada ise Haş kentindeki gösterilerde en az 16 kişi hayatını kaybettiği onlarca kişinin de yaralandığı öne sürüldü.