İşçiler ücretleri ödenmeden balık istifi memleketlerine gönderiliyor

İşçiler ücretleri ödenmeden balık istifi memleketlerine gönderiliyor
Yayınlama: 27.03.2020

Şehirlerarası seyahatlerin Valilik iznine tabi tutulduğunu açıklaması ardından İstanbul’da şantiyede çalışan işçiler apar topar memleketlerine gönderilmeye başlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koronavirüs tedbirleri kapsamında şehirlerarası seyahatlerin Valilik iznine tabi tutulduğunu açıklaması ardından, İstanbul’da şantiyede çalışan işçiler apar topar memleketlerine gönderilmeye başlandı.

İstanbul Üsküdar’da bulunan Emaar Square şantiyesinde bir işçide koronavirüs belirtileri görülmeye başlaması ardından şantiyeler boşaltılarak memleketlerine gönderilmeye çalışılan işçilere test yapılmaması ise dikkat çekti. Öte yandan işçiler getirilen otobüslerle balık istifi seyahat yapmaya zorlandı.

ÜCRETLERİ ÖDENMEDİ

Memleketlerine gönderilen işçilere ücretlerinin de ödenmediği öğrenilirken,  İnşaat İş Sendikası’ndan yapılan açıklamada işçilere her hangi bir belgeye imza atmamaları söylendi.

İnşaat-İş Sendikası twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla yaşananları şu sözlerle aktardı:

“Emaar yönetimi kamplardan hiçbir işçi arkadaşlarımızın hakkını ödemeden çıkartıyor. İnşaat-İş Sendikası (@insaatsendika) 

Zorunlu Açıklama: Hiçbir üyemiz ve işçi arkadaşımız firma yetkilileri tarafından uzatılan kağıtlara imza atmasınlar.

Otobüslere binen işçi arkadaşlarımız maske ve dezenfektan olmadan otobüslere balık istifi bindirilip bir an önce gönderiyorlar. İnşaat-İş Sendikası (@insaatsendika) “

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.