IŞİD’in Hol Kampı’na yönelik saldırı girişimi engellendi

IŞİD’in Hol Kampı’na yönelik saldırı girişimi engellendi
Yayınlama: 21.09.2022

Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri, IŞİD’in Hol Kampı’na 2 bomba yüklü araçla saldırı planının engellendiğini duyurdu. 

Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri, IŞİD’in Hol Kampı’na yönelik yapmayı planladığı saldırının engellendiğini duyurdu. 

İç Güvenlik Güçleri’nin resmi sitesinde yaptığı açıklamada, IŞİD’in Hol Kampı’na yönelik saldırı hazırlığı olduğu yönündeki bilginin alınması üzerine operasyon başlatıldığı belirtilidi. 

Im Fukêkê köyündeçıkan çatışmada 3 IŞİD’linin öldürüldüğü birinin de yaralı olarak yakalandığının aktarıldığı açıklamada,  “IŞİD’in bomba yüklediği araçlardan biri çatışma sırasında patladı diğeri de güçlerimizin eline geçti, uzman ekipler aracı etkisiz hale getirdi. Olay sonucunda 3 çete öldürüldü, bir çete yaralı olarak yakalandı, 3 kalaşnikof, 8 şarjör ve 250 kalaşnikof mermisine el konuldu. Öte yandan aracın bagajına yerleştirilen 300 kilodan fazla patlayıcı da etkisiz hale getirildi. Yaşanan çatışmada bir üyemiz hafif yaralandı” ifadelerine yer verildi.  (MA)